Κ. Μιραλάς: Στα ύψη η ψυχολογία των ερυθρόλευκων μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ
Μετά την νίκη επί του ΠΑΟΚ η ψυχολογία στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έχει ανέβει κατακόρυφα. Παραμονές του ντέρμπι με την ΑΕΚ οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για μία καλύτερη συνέχεια και θέτουν ως πρώτο και μεγάλο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος κάτι που τόνισε άλλωστε και ο Κέβιν Μιραλάς. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

-Σε ποια κατάσταση είναι ο Ολυμπιακός ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ μετά και την νίκη στην Τούμπα;

Πιστεύω ότι ο αγώνας με την ΑΕΚ θα είναι δύσκολος γιατί δεν νομίζω ότι έχουν την διάθεση να περάσουν ξανά ότι πέρασαν πέρυσι. Όλοι όμως έχουμε καταλάβει ότι ο Ολυμπιακός έχει τον δρόμο ανοιχτό για τον τίτλο και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να κερδίσουμε την Παρασκευή και να έχουμε στα χέρια μας την πολυπόθητη νίκη.

-Αυτοί οι αγώνες είναι ιδιαίτεροι για σένα; Στα μεγάλα ματς σημειώνεις πάντα γκολ και μάλιστα ωραία γκολ.

Μου αρέσουν αυτοί οι αγώνες είναι πολύ σημαντικοί και για εμάς και για τους φιλάθλους μας οπότε έχω ένα επιπλέον κίνητρο για αυτά.

-Μετά τις αγωνιστικές εξελίξεις το τελευταίο σαββατοκύριακο μπορεί να πει ότι νιώθει καλύτερα ψυχολογικά;

Φυσικά. Όταν ξέρεις ότι ο αντίπαλός σου είχε ένα κακό αποτέλεσμα σε βοηθάει και αυτό. Ξέρουμε ότι τώρα είμαστε στο -2 αλλά θα κάνουμε ότι μπορούμε για να καλύψουμε αυτή την διαφορά και όπως είπα και πριν ο δρόμος για τον Ολυμπιακό είναι ανοιχτός και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να φέρουμε τον τίτλο.

-Πόσο μπορεί να επηρεάσει την ομάδα ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ ότι την Τρίτη ακολουθεί η αναμέτρηση με την Ρούμπιν;

Εμείς αυτή την στιγμή δεν σκεφτόμαστε την Ρούμπιν, αυτή την στιγμή προέχει το παιχνίδι του πρωταθλήματος, θα συγκεντρωθούμε εκεί και θα δώσουμε όλο μας τον εαυτό σε αυτόν τον αγώνα.

-Σαν σήμερα πριν από 31 χρόνια είχαμε το πιο θλιβερό γεγονός στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού με την τραγωδία της Θύρας 7. Ο ίδιος πως το εισπράττει;

Φυσικά με αγγίζει γιατί ουσιαστικά ήταν μία παγίδα αυτό που συνέβη και αγγίζει την οικογένειά σου. Γι’ αυτό το Σάββατο ήμασταν στο μνημόσυνο όλοι οι ποδοσφαιριστές και σταθήκαμε δίπλα στον κόσμο που είχε χάσει δικούς του ανθρώπους οι οποίοι ουσιαστικά είναι δικοί μας.

-Ο Ολυμπιακός στα «μεγάλα» παιχνίδια είναι πάντα παρών. Την πατά ουσιαστικά στα θεωρητικά εύκολα. Είναι θέμα νοοτροπίας;

Η αλήθεια είναι πως παίξαμε πάρα πολλούς αγώνες τους πρώτους έξη μήνες και είναι δύσκολο να έχεις διαδοχικά παιχνίδια. Τώρα είμαστε πολύ καλύτερα έχουμε ξεκουραστεί, είναι όλοι παρόντες, δεν έχουμε τραυματισμούς και πιστεύω ότι τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα για εμάς και έχουμε καλύτερες προοπτικές για την συνέχεια.

Από την πλευρά του ο Κόλιν Καζίμ δηλώνει έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του όποτε του το ζητήσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε:

-Έπαιξε για μερικά λεπτά στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις;

Οι πρώτες εντυπώσεις από την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλές, η ομάδα τα πήγε πολύ καλά καθώς κατάφερε να σημειώσει δύο γκολ στα πρώτα λεπτά και έτσι κατέρρευσε η μισή δύναμη του ΠΑΟΚ η οποία είναι ο κόσμος του. Έτσι αφού ησυχάσαμε με τον κόσμο παίξαμε μπάλα και ήταν πολύ καλό το παιχνίδι που κάναμε.

-Είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις απέναντι στην ΑΕΚ;

Όλοι μου κάνουν αυτή την ερώτηση, αν είμαι έτοιμος να παίξω. Φυσικά και είμαι προετοιμασμένος να παίξω γιατί προέρχομαι από ένα πρωτάθλημα στο οποίο είχα συνεχόμενους αγώνες με την Γαλατασαράι. Από εκεί και πέρα είναι στην κρίση του προπονητή. Είμαι έτοιμος αλλά εκείνος θα αποφασίσει. Αισθάνομαι έτοιμος αλλά σέβομαι την απόφαση του κόουτς και ότι αποφασίσει εκείνος για το καλό της ομάδας.

Ο Ράφικ Τζιμπούρ υπενθύμισε σε όλους ότι είναι επαγγελματίας και θέλει να προσφέρει τα μέγιστα προκειμένου να καταφέρει ο πρωταθλητής Ελλάδος να προσπεράσει τον Παναθηναϊκό:

-Πέρυσι ήσουν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στον αγώνα με την ΑΕΚ, φέτος πως το περιμένεις;

Πάντα έχω σεβασμό για την προηγούμενη ομάδα μου, αλλά είμαι νικητής και τώρα παίζω για τον Ολυμπιακό και θα κάνω το καλύτερο δυνατό στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ολυμπιακός πρέπει να εμφανιστεί δυνατός σε αυτόν τον αγώνα γιατί στόχος είναι το πρωτάθλημα και είμαστε πίσω από τον Παναθηναϊκό και οι τρεις βαθμοί είναι πολύ σημαντικοί για εμάς.

-Πόσο έτοιμος είσαι μετά τον τραυματισμό σου;

Ήταν πολύ μεγάλη έκπληξη για εμένα που ήμουν στην αρχική ενδεκάδα στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και αυτό σημαίνει ότι ο προπονητής πιστεύει σε εμένα και τις δυνατότητές μου. Θα προσπαθήσω να δώσω ότι χρειάζεται η ομάδα. Δεν νιώθω 100% έτοιμος και πιστεύω ότι χρειάζομαι ακόμη δυο – τρεις αγώνες για να είμαι στο επίπεδο που θέλω.

-Πόση συγκεντρωμένη μπορεί να είναι η ομάδα για τον αγώνα με την ΑΕΚ ενώ πλησιάζει και η αναμέτρηση με την Ρούμπιν;

Στόχος μας είναι το πρωτάθλημα και νοιαζόμαστε για αυτό πριν ασχοληθούμε με οτιδήποτε άλλο.

Πηγή: Νίκος Σταματέλος
0 0 Bookmark

Απόρρητο