Βουλή: Ακυρώνεται η συζήτηση της ερώτησης Τσίπρα σε Μητσοτάκη για τα ΜΜΜ

Της Ναντίν Χαρδαλιά

«Μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού και του lock down που ισχύει από το Σάββατο τα ξημερώματα, παρέλκει η συζήτηση της ερώτησης που έχει καταθέσει ο κ. Τσίπρας για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», ανέφεραν πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας», ενώ για την απόφαση της κυβέρνησης να ακυρωθεί η συζήτηση ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής τη Διάσκεψη των Προέδρων.

Η ματαίωση της προγραμματισμένης για αύριο συζήτησης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο τον συνωστισμό στα μέσα μεταφοράς με πυρά περί κυβερνητικής «αδράνειας», προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έβαλλε κατά του Πρωθυπουργού με αιχμές για «δειλία» και προσπάθεια αποφυγής παροχής εξηγήσεων στην κοινωνία.

«Είναι προφανές ότι πρόκειται για δειλία του κ. Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει τον Αλέξη Τσίπρα και την αξιωματική αντιπολίτευση μέσα στο ναό της Δημοκρατίας, που έχει υποχρέωση να εξηγήσει και να αναλάβει τις ευθύνες του γι’ αυτή τη δραματική εξέλιξη στη χώρα. Δεν βάζει σε καταστολή μόνο τη λειτουργία της οικονομίας και της κοινωνίας,  αλλά με αυτή την απαράδεκτη απόφασή του βάζει σε αναστολή και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου και του διαλόγου»,  είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Ραγκούσης στη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι ο Πρωθυπουργός «το έβαλε στα πόδια».

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, πάντως, συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε τη ματαίωση της Ώρας του Πρωθυπουργού, επειδή η ερώτηση του κ. Τσίπρα είχε κατατεθεί υπό άλλες συνθήκες οι οποίες άλλαξαν άρδην μετά την ανακοίνωση του lockdown.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως αν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταθέσει την επίκαιρη ερώτηση με αναδιατυπωμένο περιεχόμενο υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων, τότε αυτή πιθανότατα θα προσδιοριστεί προς συζήτηση για την επόμενη Παρασκευή 13 Νοεμβρίου. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ