Πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ και την υποβολή της Ελλάδας στο καθεστώς των μνημονίων και της επιτήρησης κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνει, πρέπει να τηρηθεί η προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για τη σύσταση μιας και μόνης εξεταστικής επιτροπής.

Στην πρόταση ζητάται να αποδοθούν ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις τόσο της ΝΔ οσο και του ΠΑΣΟΚ για το εξοπλιστικό πρόγραμμα που τέθηκε σε εφαρμογή από το 1996 και μετά καθώς και την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Ζητούνται επίσης διευκρινίσεις για το αν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου γνώριζαν τις θέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι το πρόγραμμα για την δημοσιονομική εξυγίανση της Ελλάδας είναι καταδικασμένο να αποτύχει, αλλά και κατά πόσο χειραγωγήθηκε η αγορά των ασφαλίστρων κινδύνου CDS.

Πολιτικές και ενδεχομένως ποινικές ευθύνες σύμφωνα με τη πρόταση πρέπει να αναζητηθούν και προς τον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον τότε Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο για τη συνέχιση της αδιέξοδης πολιτική του Μνημονίου 1 και την αποδοχή των συγκεκριμένων όρων του κουρέματος των ελληνικών ομολόγων.
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος
0 0 Bookmark

Απόρρητο