Κλείσιμο

Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η λεπίδα της μεσαίας τάξης, όχι η ελπίδα

«Όλοι πρέπει να αποτρέψουμε το ατύχημα Τσιπρα, δεν θα τους επιτρέψουμε να γυρίσουν τη χώρα πίσω», τόνισε ο πρωθυπουργός, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στο γήπεδο Ταε Κβο Ντο, στο Παλαίο Φάληρο.

«Μόλις ξεκίνησε η σταθερότητα, τα τίναξαν όλα στον αέρα και έσυραν τη χώρα σε εκλογές που ο ελληνικός λαός δεν ήθελε, αλλά θα τους απαντήσει την Κυριακή», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αλλάξει την Ευρώπη, όπως με αλαζονεία διακηρύσσει, αντίθετα θα μεταστρέψει όλη την Ευρώπη εναντίον της Ελλάδας».

Επικεντρώνοντας στις ανακοινώσεις Ντράγκι, ο πρωθυπουργός σχολίασε πως «Η Ευρώπη περνάει στην ανάπτυξη. Τα χρήματα αυτά περισσότερο από ένα τρις από το πρόγραμμα Ντράγκι και 300 δισεκατομμύρια από το πακέτο Γιούνκερ, η Ελλάδα τα χρειάζεται περισσότερο και θα τα έχει γιατί την Δευτέρα κυβέρνηση θα είναι η ΝΔ. 'Αλλοι όταν στην Ευρώπη βρέχει χρήματα κρατάνε ομπρέλα. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε ανοησίες τα πακέτα Ντράγκι και Γιούνκερ. Για να πάρουμε την ρευστότητα πρέπει να έχουμε ολοκληρώσει την αξιολόγηση και να κάνουμε την συμφωνία για την επόμενη ημέρα. Εμείς εκεί βρισκόμασταν και θα το τελειώσουμε. Όμως οι άλλοι δεν αναγνωρίζουν ούτε πρόγραμμα ούτε αξιολόγηση, λένε όχι στο πρόγραμμα, όχι στην ρευστότητα, όχι στις επενδύσεις. Λένε όχι στα όνειρα των παιδιών που περιμένουν μέσα από τις επενδύσεις να βρουν δουλειές».

Για τις προεκλογικές υποσχέσεις τις αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός σχολίασε πως «ό,τι προνόμια έχασαν οι Φωτόπουλοι, αυτοί μας λένε ότι θα τα ξαναδώσουν γιατί ο κ. Τσιπρας υπηρετεί τους Φωτόπουλους και το λόμπι της δραχμής», χαρακτηρίζοντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «λεπίδα και όχι ελπίδα» για τη μεσαία τάξη.

«Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν ποιον θέλουν καπετάνιο για τη δύσκολη ώρα στο τιμόνι (...) Εγώ θα συμμετέχω και θα συνδιαμορφώνω, ενώ ο κ. Τσίπρας θα απέχει και θα συμμορφώνεται», υπογράμμισε, απευθύνοντας προσκλητήριο ενότητας στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους.
Πηγή: skai.gr