Π. Κάμμενος: Τιμωρία σε όσους έσυραν τη χώρα στο μνημόνιο

Δεν υπάρχει η αναγκαία κοινοβουλευτική πλειοψηφία για τη συγκρότηση αντιμνημονιακού μετώπου δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έχει λάβει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο κ. Καμμένος έθεσε μάλιστα ως προϋπόθεση για ενδεχόμενη συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ την τιμωρία όσων έσυραν τη χώρα στο μνημόνιο.

«Είχαμε εκτενή συζήτηση για εθνικά θέματα, Υπάρχει διαπίστωση ότι δεν υπάρχει αναγκαία πλειοψηφία για την συγκρότηση κυβέρνησης αντιμνημονιακού μετώπου. Οι 52 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι 33 βουλευτές των ΑΝΕΛΛ και οι 19 του κ. Κουβέλη δεν φτάνουν τους 120 με δεδομένη την άρνηση ΚΚΕ να συνεργαστεί» τόνισε.

«Έχουμε διαπιστώσει διαφωνίες για την ονομασία των Σκοπίων, τη λαθρομετανάστευση και τη Θράκη. Δεν υπήρχε όμως λόγος να μπούμε σε αυτή τη συζήτηση αφού δεν υπάρχει πλειοψηφία» δήλωσε.

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι αν τα μνημονιακά κόμματα αποφασίσουν να αναγνωρίσουν το λάθος τους, στείλουν επιστολή στην Ευρώπη με την οποία αποκηρύσσουν το μνημόνιο, αποφασίσουν σε κατάργησή του, συμφωνήσουν στην ανακήρυξη ΑΟΖ, και στην τιμωρία όσων έσυραν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση, τότε θα εξεταστούν οι νέες συνθήκες στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Πηγή: skai.gr