Κοντά σε συμφωνία οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ

Κοντά σε συμφωνία για την εκλογή του πρόεδρου της ΝΔ από τη βάση φέρονται να καταλήγουν οι τέσσερις υποψήφιοι.

Αν αυτό επιτευχθεί τότε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Δημήτρης Σιούφας θα ζητήσει την Πέμπτη ή το αργότερο την Παρασκευή από τον κ. Καραμανλή να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος για να δρομολογήσει την αλλαγή του καταστατικού από το έκτακτο συνέδριο στις 7 Νοεμβρίου.

Στην περίπτωση αυτή θα αρχίσει η προετοιμασία ώστε σε περίπου τρεις εβδομάδες να στηθούν οι κάλπες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς.

Εν τω μεταξύ την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ ανακοίνωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, θέτοντας ως στόχο τη δημιουργία μίας σύγχρονης κεντροδεξιάς παράταξης.

"Είναι ιστορική υποχρέωση όλων μας να δημιουργήσουμε μία νέα, σύγχρονη, κεντροδεξιά παράταξη, που να ανταποκρίνεται στο πνεύμα των καιρών και να εκφράζει με αμεσότητα τις προσδοκίες της βάσης και της κοινωνίας", τόνισε.

Ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε τη θέση του για εκλογή προέδρου από τη βάση, λέγοντας: "Η πρότασή μου για εκλογή του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από την κοινωνική μας βάση είναι ο μόνος δρόμος για να αλλάξουμε εποχή. Να εμβαθύνουμε τη δημοκρατία και να δώσουμε φωνή και ρόλο στην κοινωνία των πολιτών, που προσβλέπει σ΄ εμάς. Είναι ο μόνος τρόπος να διασφαλίσουμε την ενότητα και την προοπτική της παράταξής μας".

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3 ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία ήδη περνάει μία περιπέτεια η οποία θα είναι μακρά αν δεν είναι προσεκτικοί οι υποψήφιοι για την αρχηγία και επεσήμανε ότι η καλύτερη εγγυήτρια δύναμη είναι η βάση της ΝΔ.

Είπε ακόμα ότι η Νέα Δημοκρατία πλήρωσε και υπογράμμισε ότι όλες οι πρωτοβουλίες, για κάθαρση της παράταξης, σταματούσαν στο περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή.

Χαρακτήρισε άθλια την εικόνα των βουλευτών της ΝΔ που διαπληκτίζονται στα κανάλια και είπε ότι μερικοί από αυτούς «προσκυνούσαν τον Κώστα Καραμανλή, ενώ τώρα τον καθυβρίζουν» και «διαγκωνίζονται για το ποιος ήταν ο καλύτερος προφήτης».

Ο κ. Σούρλας επεσήμανε ότι αυτές οι συμπεριφορές «αηδιάζουν τους οπαδούς της ΝΔ».
Πηγή: skai.gr