«Η Ελλάδα χρειάζεται πολύ περισσότερους πόρους μετά το κλείσιμο των συνόρων»

Την ανάγκη ενίσχυσης της χώρας μας με νέους πόρους λόγω του κλεισίματος των συνόρων εξέφρασε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φίλιπο Γκράντι, εξερχόμενος από τη Σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ. 

"Η Ελλάδα είναι αυτή που υφίσταται τις επιπτώσεις από το κλείσιμο των συνόρων των άλλων χωρών, και για να μπορέσει να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση χρειάζεται πολύ περισσότερη δουλειά και πόρους" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ, εξερχόμενος από τη Σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ.

Ο Γκράντι εξέφρασε ακόμη την άποψη ότι πρέπει να δίνεται στους πρόσφυγες εναλλακτική νόμιμη είσοδος στην Ευρώπη. "Προτείνουμε ένα σύστημα μετεγκατάστασης όχι μόνο από την Τουρκία, αλλά και από το Λίβανο και άλλες γειτονικές χώρες", σημείωσε.

Συνωστισμός προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι επιχειρούν με κάθε μέσο να φτάσουν στη λεγόμενη Βαλκανική οδό, προκειμένου να μεταβούν στη βορειοδυτική Ευρώπη, παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην Ειδομένη και σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, εξαιτίας της απόφασης των Σκοπίων να κλείσουν τα σύνορα.

H Ύπατη Αρμοστία
του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ζητά από την Ένωση Ξενοδόχων τη μίσθωση ξενοδοχείων ενός ή δύο αστέρων άνω των 100 κλινών το καθένα προκειμένου να φιλοξενηθούν πρόσφυγες για διάστημα εννέα μηνών ζητά από την 

Τα ξενοδοχεία αυτά πρέπει να είναι 50 χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αντίδραση από την Ένωση ξενοδόχων.

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr