Κλείσιμο

Η Ελλάδα αλληλέγγυα στη Γαλλία μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι

Την απερίφραστη καταδίκη της Ελλάδας προκάλεσε η πολύκροτη τρομοκρατική επίθεση στο γραφείο του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo, με τουλάχιστον 12 νεκρούς.

«Εκ μέρους των Ελλήνων, εκφράζω τη βαθιά μας θλίψη και τον αποτροπιασμό μας για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι. Οι Έλληνες είμαστε αλληλέγγυοι στις οικογένειες των αθώων θυμάτων και συμμετέχουμε στο πένθος του φίλου Γαλλικού λαού», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο πλευρό της Γαλλίας, «ως σταθερός σύμμαχος όσων αγωνίζονται υπέρ της ελευθερίας και κατά της τρομοκρατίας», τονίζει από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Εκφράζει παράλληλα την «οργή» και την «καταδίκη» της Αθήνας για την «προκλητική και βάρβαρη πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση» στο Παρίσι, αλλά και τα συλλυπητήρια της Αθήνας στους συγγενείς των θυμάτων.

Σε καταδίκη της αιματοχυσίας προέβη και ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η βάρβαρη επίθεση στα γραφεία του γαλλικού περιοδικού «Charlie Hebdo» που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 12 άτομα, γεμίζει με θλίψη και οργή κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο και κάθε δημοκρατικό πολίτη. Η μισαλλοδοξία και η τυφλή βία στρέφονται ενάντια στη δημοκρατία και την ισότητα, ενάντια στις αρχές του Διαφωτισμού, ενάντια στην ίδια την Ευρώπη και τους πολίτες της, ανεξαρτήτως θρησκεύματος και καταγωγής», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.
Πηγή: skai.gr