Κλείσιμο

Δένδιας: Βαθιά οδύνη και θλίψη για το θάνατο του υπαρχιφύλακα

Τη βαθιά οδύνη και τη θλίψη του για την απώλεια της ζωής του 43χρονου υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη εν ώρα καθήκοντος εκφράζει με δήλωσή του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

«Εκφράζω τη βαθιά οδύνη και τη θλίψη μου για την απώλεια της ζωής του Υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη, ενός ακόμη αστυνομικού ο οποίος έπεσε σε ώρα καθήκοντος, στην προσπάθεια προστασίας της ζωής, της περιουσίας και της αξιοπρέπειας του Έλληνα πολίτη. Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του, στην κόρη του και σε όλους τους οικείους του. Η σκέψη μας είναι μαζί τους» αναφέρει ο κ. Δένδιας.

Oι αντιδράσεις για το θάνατο του υπαρχιφύλακα

Την ανάγκη η πολιτεία να μεριμνήσει για τη διασφάλιση των αστυνομικών και την υλικοτεχνική τους υποστήριξη επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας για τον άδικο θάνατο του αστυνομικού στη Φλώρινα και τη συμπαράστασή μας στην οικογένειά του. Ανεκπλήρωτη υποχρέωση της πολιτείας είναι η διασφάλιση και υλικοτεχνική υποστήριξη των αστυνομικών που επιχειρούν κάτω από επικίνδυνες συνθήκες» δηλώνει η Κουμουνδούρου. 

Ο Εισηγητής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Κώστας Τριαντάφυλλος, τόνισε ότι ο θάνατος του Ηλία Κωστένη από πυροβολισμούς κακοποιών, αναφέρει ότι η Πολιτεία οφείλει να προσφέρει κάθε στήριξη στην οικογένεια του, αλλά και να παράσχει την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση και υλικοτεχνική στήριξη στο προσωπικό της ΕΛΑΣ που αντιμετωπίζει τα κρούσματα της επικίνδυνης εγκληματικής δράσης για την υπεράσπιση των πολιτών.

Οι ΑΝΕΛ από την πλευρά τους, αναφέρουν ότι "για ακόμη μία φόρα ήρθε στο φως η έλλειψη οργάνωσης και προστασίας όλων των αστυνομικών που δίνουν μάχη με το έγκλημα. Ας αναλάβει επιτέλους η κυβέρνηση τις ευθύνες της» δηλώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Βασίλης Καπερνάρος. 

Η Χρυσή Αυγή απαιτεί την άμεση ενίσχυση με προσωπικό και μέσα των μονάδων που αντιμετωπίζουν ασύμμετρη απειλή στα σύνορα της χώρας. Η διαφύλαξη των συνόρων και της ακεραιότητας της πατρίδας δεν είναι αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά κυρίως του Ελληνικού Στρατού.

Θερμά συλλυπητήρια εκφράζει το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, στην οικογένεια του 43χρονου αστυνομικού, που έχασε τη ζωή του, κατά την εκτέλεση του υπηρεσιακού του καθήκοντος, τα ξημερώματα, στην περιοχή της Φλώρινας.

Αιχμές κατά της κυβέρνησης όσον αφορά τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας των αστυνομικών αφήνει η ΠΟΑΣΥ, κάνοντας λόγο για "κροκοδείλια δάκρυα". 

«Έτοιμοι για όλα» ήταν οι αλλοδαποί κακοποιοί που σκότωσαν τον υπαρχιφύλακα δήλωσε στο μεταξύ συντετριμμένος στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Φλώρινας Γιάννης Μουρατίδης, αναφέροντας ότι παρόμοια περιστατικά με οπλισμένους αλλοδαπούς που επιδίδονται σε εγκληματικές δραστηριότητες στα σύνορα συμβαίνουν διαρκώς.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ