Ο πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν περιέγραψε σήμερα τη συμφωνία-πλαίσιο με τις ΗΠΑ, η οποία θα υπογραφεί επισήμως την Παρασκευή στην Ελβετία, ως διπλωματική νίκη για τη χώρα του.
«Συνεπώς, δεν θα έπρεπε να αφήσουμε αυτήν ευκαιρία, η οποία θα μπορούσε να βγάλει τη χώρα από την παρούσα κατάσταση, να περάσει ανεκμετάλλευτη», δήλωσε ο Πεζεσκιάν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ISNA. Τέτοιες ευκαιρίες είναι περιορισμένες και ενδεχομένως να μην παρουσιαζόταν ξανά, συμπλήρωσε.
Ο Πεζεσκιάν, ο οποίος θεωρείται μετριοπαθής, έχει ταχθεί κατ’ επανάληψη υπέρ της διπλωματίας και έχει υποστηρίξει τη διαπραγματευτική ομάδα του Ιράν με επικεφαλής τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Μοχαμάντ Μπαγέρ Γαλιμπάφ και τον υπουργό Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί.
Ο ιρανός πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα πως η προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης θα επιλύσει πολλά από τα προβλήματα της χώρας του, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή.
Λόγω των διεθνών κυρώσεων, το Ιράν βρίσκεται εδώ και χρόνια στη δίνη σοβαρής οικονομικής κρίσης, η οποία επιδεινώθηκε μετά το ξέσπασμα του πολέμου στο τέλος Φεβρουαρίου.
Η Τεχεράνη ευελπιστεί σε άρση των κυρώσεων, που θα είχε ως συνέπεια την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.
- Ισραήλ: Η συμφωνία της Χεβρώνας παραμένει άθικτη, παρά τα σχόλια του Σμότριτς, δηλώνει το υπουργείο Εξωτερικών
- Χεζμπολάχ:΅Το Ιράν δεν θα υπογράψει οριστική συμφωνία εάν το Ισραήλ δεν αποσύρει τα στρατεύματά του από τον Λίβανο
- Βρετανικό ΥΠΑΜ: Το ρωσικό πολεμικό έριξε προειδοποιητικές βολές για να αποτρέψει πιθανή σύγκρουση
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.