Κλείσιμο

Κουβέλης: Οφείλουμε να δράσουμε απέναντι στους φασίστες

«Ένα χρόνο τώρα προειδοποιούμε, ένα τμήμα της ελληνικής κοινωνίας εθίζεται στην αποδοχή της ρατσιστικής βίας και στη θεωρία της αναγκαίας βίας. Η γενικευμένη απαξίωση των θεσμών επί χρόνια αποδυνάμωναν καθημερινά την αξία της δημοκρατίας, κυρίως στη συνείδηση των νέων. Η φτώχεια, η ανεργία και η ανασφάλεια έφερναν οργή και η οργή ανεξέλεγκτες κατευθύνσεις» είπε σε δήλωσή του ο κ. Κουβέλης.

Πρόσθεσε ότι πολλοί υποτίμησαν την ελκτική δύναμη του αντισυστημικού και λαϊκιστικού λόγου της Χρυσής Αυγής. Και το αυγό έσπασε και το φίδι βγήκε.

«Τώρα έγινε ολοφάνερο σε όλους ότι οφείλουμε να δράσουμε απέναντι στους φασίστες. Το οφείλουμε στην Ιστορία, στο παρόν και το μέλλον της κοινωνίας . Οι νόμοι είναι αναγκαίοι, όμως δεν αρκούν. Η εκπαίδευση στη δημοκρατία είναι απαραίτητη, όμως δεν προφταίνει» είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημειώνοντας ότι η απάντηση στους φασίστες είναι η επίμονη νομιμότητα. Όλα τα κόμματα και τα πρόσωπα, πολιτικά και θεσμικά, καλούνται να επιδείξουν ευθύνη και πατριωτισμό.

«Η συνεννόηση όλων των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου και η συγκρότηση μετώπου αντιμετώπισης του φασιστικού κινδύνου είναι σήμερα πρώτιστη προτεραιότητα και πρέπει να γίνει σαφές . Καμία πολιτική διαφορά και αντίθεση δεν πρέπει να εμποδίσει την ενότητα απέναντι στο «απόλυτο κακό». Απέναντι στο φασισμό» κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Κουβέλης.
Πηγή: skai.gr