Κλείσιμο

Αντιδράσεις κομμάτων για το επεισόδιο στη Βουλή

Σε κατηγορηματική διάψευση των πληροφοριών που ήθελαν τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να φωνάζουν «Χάιλ Χίτλερ» κατά την αποχώρησή τους από την Ολομέλεια της Βουλής, έπειτα από την ένταση που σημειώθηκε νωρίτερα μεταξύ του βουλευτή ΧΑ Παναγιώτη Ηλιόπουλου και του προεδρείου του σώματος, προέβη το κόμμα της Μεσογείων.

«Η επίμαχη, προβοκατόρικη φράση ‘Χάιλ Χίτλερ’ ειπώθηκε από τον βουλευτή Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ, Κοντονή Σταύρο, αντιτείνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η ΧΑ.

Παράλληλα, το κόμμα ασκεί δριμεία κριτική στα «συστημικά μέσα ενημέρωσης» κάνοντας λόγο για «νέα, βρώμικη συκοφαντική επίθεση» σε βάρος του.

«Απαιτούμε από τα παπαγαλάκια του συστήματος, που συσχέτισαν την Χρυσή Αυγή με την συγκεκριμένη φράση να ανακαλέσουν άμεσα, ειδάλλως θα υποστούν τις νόμιμες συνέπειες για διασπορά ψευδών ειδήσεων και συκοφαντική δυσφήμηση», καταλήγει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΧΑ.

Ανακοινώσεις κομμάτων

«Δυστυχώς για μια ακόμη φορά είδαμε το αποκρουστικό πρόσωπο του ναζισμού στην ελληνική Βουλή. Ορθά αποβλήθηκαν, αλλά αυτό δεν φτάνει», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης.

Εξέφρασε ταυτόχρονα την ελπίδα «όλοι να κατάλαβαν την ανάγκη συνεργασίας των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου με πρώτο βήμα την ψήφιση του Νομοσχεδίου κατά της βίας και του ρατσισμού, με βάση την πρόταση του ΠΑΣΟΚ».

Η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της αναφέρει: "Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, αλλά και οι άλλοι παρόντες βουλευτές της, προσπάθησαν να μετατρέψουν την Ολομέλεια της Βουλής σε αρένα, με χαρακτηρισμούς και ύβρεις. Η προσπάθεια απέτυχε. Η Βουλή έχει συγκεκριμένους κανόνες, τους οποίους όλα τα μέλη της οφείλουν να σέβονται".

Προσθέτει ότι «για πολλοστή φορά η Χρυσή Αυγή έδειξε το αληθινό της πρόσωπο. Στα διαλείμματα της από τις δολοφονικές επιθέσεις κατά ανυπεράσπιστων μεταναστών, από παράνομες δράσεις, επιδιώκει να εκφυλίσει και τους θεσμούς. Η οργανωμένη Πολιτεία και οι προοδευτικοί πολίτες της χώρας οφείλουν να αμυνθούν. Αυτή τη δημοκρατική επιταγή υπηρετεί και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ