Κλείσιμο

Κάλεσμα συστράτευσης προς Λιλλήκα απηύθυνε ο Σταύρος Μαλάς

Μήνυμα νίκης έστειλε ο υποψήφιος για την κυπριακή προεδρία Σταύρος Μαλάς έπειτα από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Μεγαλόνησο, αποτέλεσμα που τον φέρνει αντιμέτωπο του Νίκου Αναστασιάδη στον δεύτερο γύρο της προσεχούς Κυριακής.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χιλιάδες συμπατριώτες μας του κινήματος της αριστεράς, του ΑΚΕΛ, των Νέων Δυνάμεων, τους χιλιάδες συμπολίτες μας του κέντρου, τους ανέντακτους πολίτες που έδωσαν μαζί μας αυτή την όμορφη μάχη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαλάς, ο οποίος κατέλαβε τη δεύτερη θέση με ποσοστό 26,91%, πίσω από το 45,46% του κ. Αναστασιάδη.

Παράλληλα, ο κ. Μαλάς απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους που στήριξαν τον υποψήφιο που κατέλαβε την Τρίτη θέση, Γιώργο Λιλλήκα, σημειώνοντας ότι «με αυτές τις δυνάμεις που στήριξαν τον κ. Λιλλήκα έχουμε πολλά κοινά, ιστορικά στα συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος».

Ο κ. Μαλάς υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ, ενώ κ. Λιλλήκας απολαμβάνει την υποστήριξη του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών (ΕΔΕΚ). Ο κ. Λιλλήκας έλαβε την υποστήριξη του 24,93% του εκλογικού σώματος, συνεπώς η στάση που θα τηρήσει απέναντι στους δύο εναπομείναντες «μονομάχους» θα είναι κρίσιμη για την έκβαση του δεύτερου γύρου.

«Έχουμε τώρα την κοινή υποχρέωση να δώσουμε μέλλον και προοπτική στον τόπο μας, σε αυτή την πολύ κρίσιμη στιγμή που περνάμε, συνέχισε ο κ. Μαλάς. «Μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση με ανάπτυξη, χωρίς σκληρές πολιτικές ενάντια στην κοινωνία, με την αποφασιστικότητα, την αξιοπρέπεια την μεθοδικότητα που δώσαμε την μάχη του α’ γύρου θα δώσουμε την μάχη του β’ γύρου», συμπλήρωσε.

Ο κ. Λιλλήκας δεν έχει ακόμα ταχθεί υπέρ του ενός ή του άλλου υποψήφιου.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ