Βρούτσης: Δεν τίθεται θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού

Κατηγορηματικός ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού, εμφανίστηκε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, μετά από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Ο κ. Βρούτσης ξεκαθάρισε ότι η δήλωση του κ. Μέργου δεν βρίσκει σύμφωνους ούτε τον ίδιο ούτε και την κυβέρνηση.

Ακόμα, επανέλαβε ότι δεν έχει τεθεί ζήτημα περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού, τον οποίο χαρακτήρισε ήδη πολύ χαμηλό.

Μάλιστα, εξέφρασε την ελπίδα «ακόμη και πριν από τη λήξη του μεσοπρόθεσμου να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε αύξηση του κατώτατου μισθού».

Στο μεταξύ, την Τρίτη - στον απόηχο σχολίων που πραγματοποίησε ενώπιον της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, εκτιμώντας πως ο κατώτατος μισθός στη χώρα μας παραμένει «πολύ υψηλός» - και ο ίδιος ο ΓΓ του ΥΠΟΙΚ, κ. Μέργος προχώρησε σε κατηγορηματική διάψευση ότι ουδέποτε ζήτησε μείωση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα.

Σε διάψευση ενδεχόμενης μείωσης του κατώτατου μισθού είχαν προβεί νωρίτερα και οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας, Γιάννης Στουρνάρας και Γιάννης Βρούτσης.
Πηγή: skai.gr