Κλείσιμο

Καταδίκη της επίθεσης κατά ΝΔ από κόμματα, με ανταλλαγή «πυρών»

Σε καταδίκη της επίθεσης που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, επί της λεωφόρου Συγγρού, έχουν προβεί ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Καταδικάζει η Κουμουνδούρου

«Η σημερινή ένοπλη επίθεση στα γραφεία της ΝΔ συνιστά μια επικίνδυνη κλιμάκωση αδιέξοδων τρομοκρατικών ενεργειών τυφλής βίας, απόλυτα καταδικαστέων εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ», σημειώνει χαρακτηριστικά, μέσω ανακοίνωσής της, η Κουμουνδούρου.

Ωστόσο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως «τέτοιου είδους ενέργειες αντικειμενικά αποπροσανατολίζουν από τα καυτά προβλήματα της συγκυρίας, σκορπούν το φόβο και δίνουν την δυνατότητα αξιοποίησής τους για την καλλιέργεια ενός κλίματος γενικευμένης τρομοκρατίας και καταστολής».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση πως επιθυμεί να «εκμεταλλευτεί τα γεγονότα αυτά, υλοποιώντας μια στρατηγική έντασης και διχασμού, απαξιώνοντας παράλληλα τους κοινωνικούς αγώνες. Στοχοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ενώ συνειδητά καλλιεργεί κλίμα ενός νέου εμφυλίου».

Υπενθυμίζεται πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου επέρριψε ευθύνες στο ΣΥΡΙΖΑ για τη διαμόρφωση του περιρρέοντος κλίματος πολιτικής έντασης, σχολιάζοντας πως, μολονότι δεν δέχεται πως υπάρχουν κοινοβουλευτικά κόμματα που ενστερνίζονται την ένοπλη βία, οι «ανεύθυνες δηλώσεις» στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν «ρίξει λάδι στην φωτιά».

Καταδίκη από την συμπολίτευση και του ΑΝΕΛ

Για επίθεση με εγκληματικές μεθόδους υποκόσμου» που «δείχνει ότι υπάρχουν κύκλοι που παίζουν αδίστακτα με τη βία και στρέφονται ευθέως κατά της δημοκρατικής πολιτείας» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, καταδικάζοντας την ενέργεια.

Παράλληλα η Ιπποκράτους έστρεψε και τα δικά της βέλη κατά της Κουμουνδούρου, και συγκεκριμένα κατά του εκπρόσωπου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πάνου Σκουρλέτη, σημειώνοντας πως «κάνεις δεν δικαιούται να χρησιμοποιήσει τα φαινόμενα βίας για πολιτική και κομματική εκμετάλλευση και οι ανεύθυνες και ανιστόρητες δηλώσεις [...] δείχνουν πόσο αδιέξοδα και επικίνδυνα είναι τα μισόλογα και οι αμφιθυμίες».

«Σήμερα που συζητείται και ψηφίζεται στη Βουλή η αντισυνταγματική παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και ασυλίας της χώρας, κάποιοι επέλεξαν να είναι πρώτο θέμα η βία» σχολιάζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Για «τρομοκρατική επίθεση», την οποία «καταδικάζει απερίφραστα» κάνει λόγο η ΔΗΜΑΡ, προσθέτοντας πως «χρειάζεται η ομόθυμη καταδίκη των φαινομένων βίας από όλο τον πολιτικό κόσμο» καθώς η «βία είναι φασισμός».
Πηγή: skai.gr