Κλείσιμο

Κεδίκογλου: Σφαίρα στο γραφείου του πρωθυπουργού – «φωτογραφία» ΣΥΡΙΖΑ

Την εύρεση σφαίρας απο τυφέκιο «καλάσνικοφ» στο γραφείου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά επιβεβαίωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, λίγες ώρες αφότου δύο άνδρες άνοιξαν πυρ κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας επί της οδού Συγγρού.

Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έως τώρα έχουν εντοπισθεί 9 κάλυκες από όπλα «καλάσνικοφ».

Παράλληλα, ο κ. Κεδίκογλου έκανε λόγο για επικίνδυνη κλιμάκωση της διάχυσης του τρόμου, με την οποία «απειλείται η δημοκρατία» και «υπονομεύεται η οικονομία», σημειώνοντας μάλιστα πως «δεν υπάρχει συμβολική βία», «καλή ή κακή βία», και πως η κυβέρνηση θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την προστασία του πολιτεύματος.

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέρριψε ευθύνες στο ΣΥΡΙΖΑ για τη διαμόρφωση του κλίματος πολιτικής έντασης, σχολιάζοντας πως, μολονότι δεν δέχεται πως υπάρχουν κοινοβουλευτικά κόμματα που ενστερνίζονται την ένοπλη βία, οι «ανεύθυνες δηλώσεις» στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν «ρίξει λάδι στην φωτιά».

«Απο τις εμπρηστικές δηλώσεις μέχρι τις εμπρηστικές επιθέσεις η διαφορά είναι πολύ μικρή», συμπλήρωσε ο κ. Κεδίκογλου, υπογραμμίζοντας πως «πρέπει να υπάρξει πλήρης αποκήρυξη της βίας και της φραστικής βίας».

Τέλος
, αναφερόμενος στην επίθεση που έλαβε χώρα στο σπίτι του αδερφού του το βράδυ του Σαββάτου, 12 Ιανουαρίου, ο κ. κ. Κεδίκογλου σημείωσε ότι και ο ίδιος έχει δεχτεί απειλητικά τηλεφωνήματα.
Πηγή: skai.gr