ΔΗΜ.ΣΥΜ: Η μεταναστευτική πολιτική δε μπορεί να είναι παιχνίδι εντυπώσεων

Η μεταναστευτική πολιτική δεν μπορεί να είναι παιχνίδι εντυπώσεων και να αντιμετωπίζεται με ψηφοθηρικά κριτήρια, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Δημήτρης Ζαφειριάδης σχετικά με την κουβέντα που γίνεται γύρω από την λαθρομετανάστευση και τα κέντρα κράτησης που εξαγγέλθηκαν από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Όπως δήλωσε «Τα κέντρα υποδοχής μεταναστών και οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας, πρέπει να είναι ενταγμένες σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης του μεταναστευτικού, με συμφωνίες επαναπροώθησης των παράνομων και αποτροπής της εισδοχής νέων λαθρομεταναστών από τα σύνορά μας.»

Προεκλογικό πυροτέχνημα η συζήτηση για τα κέντρα κράτησης μεταναστών

Για προεκλογικό πυροτέχνημα έκανε λόγο για τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης δήλωσε:

«Όπως έχω δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες η Δημοκρατική Συμμαχία δεν είναι αντίθετη με την μετατροπή εγκαταλελειμμένων στρατοπέδων σε κέντρα κράτησης μη νομίμων μεταναστών. Ο κ. Χρυσοχοΐδης όμως ξεχνά ή αποκρύπτει ότι παρόμοια προσπάθεια είχα ξεκινήσει το 2009 και είχε συναντήσει τις ίδιες αντιδράσεις από τοπικούς φορείς στις οποίες μάλιστα πρωτοστατούσε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Περαιτέρω όμως ο κ. Χρυσοχοΐδης για να γίνει πειστικός για τις express διαδικασίες που θα ακολουθήσει, οι οποίες θα του επιτρέψουν να λειτουργήσει όπως λέει τα κέντρα κράτησης σε 45 μέρες, πρέπει να δώσει απαντήσεις σε αρκετές απορίες και ερωτήματα.»

Πηγή: skai.gr