Αιχμές Χρυσοχοϊδη-Γιατί ζήτησε παραίτηση του αρχηγού της ΕΛΑΣ

INTIME
Για κομματισμό που δεν χωράει σε κανέναν τομέα του Δημοσίου ενός κράτους δικαίου κάνει λόγο ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι ζήτησε και έλαβε την παραίτηση της ηγεσίας της ΕΛΑΣ. 

«Σε ένα κράτος δικαίου ο κομματισμός δεν χωρεί σε κανέναν τομέα του Δημοσίου. Πολύ περισσότερο στις Υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας. Ζήτησα και έλαβα την παραίτηση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Θα γίνουν αξιοκρατικές κρίσεις, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και περιμένει η κοινωνία. Είναι όρος για την αποτελεσματικότητά τους. Προχωράμε μπροστά, με αίσθηση του δημοκρατικού καθήκοντος», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. 

Το απόγευμα της Τρίτης ο κ. Χρυσοχοΐδης έστειλε το μήνυμα για αλλαγές στην κορυφή της ΕΛ.ΑΣ καθώς συγκάλεσε σύσκεψη στο υπουργείο, με τους κλαδάρχες της ΕΛ.ΑΣ και τους επιτελείς κυρίως της ΓΑΔΑ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στην οποία δεν κλήθηκε ο Αρχηγός και κανένας από τους αντιστρατήγους της ΕΛ.ΑΣ, όπου συζητήθηκε το γενικό πλαίσιο της αντεγκληματικής πολιτικής της νέας κυβέρνησης, κυρίως στο λεκανοπέδιο της Αττικής.