Η εφημερίδα BILD αφιερώνει ολόκληρη τη δεύτερη σελίδα στις ελληνικές εκλογές και φιλοξενεί μεταξύ άλλων επιστολή προς τους Έλληνες ψηφοφόρους, με τίτλο «Αγαπητοί Έλληνες, μην κάνετε τώρα λάθος» και υπέρτιτλο «Επιστολή της BILD λόγω ανησυχίας για την Ευρώπη». Στην σύντομη εισαγωγή σημειώνεται: «Η Ελλάδα έχει εκλογές. Η Ευρώπη τρέμει. Την Κυριακή 9 περίπου εκατομμύρια Έλληνες ψηφίζουν. Στο χέρι τους είναι εάν η Ελλάδα παραμείνει στο ευρώ ή εάν κορυφωθεί δραματικά η κρίση σε όλη την Ευρώπη. Η BILD απευθύνει επιστολή σε όλους τους Έλληνες».

Όλο το κείμενο και στα ελληνικά

Αγαπητοί Έλληνες,
είστε περήφανος λαός, περήφανη χώρα. Αύριο έχετε και πάλι εκλογές.
Εσείς λέτε: Είμαστε ελεύθεροι.Η BILD σας λέει: Είναι στο χέρι σας. Έχει διαφορά.
Αν δεν χρειάζεστε τα δικά μας δισεκατομμύρια, έχετε το ελεύθερο από μας να εκλέγετε τον κάθε αριστερό ή δεξιό καραγκιόζη που θέλετε.
Αλλά εδώ και πάνω από δυο χρόνια η κατάσταση έχει ως εξής: Τα ΑΤΜ σας εξακολουθούν να βγάζουν ευρώ, μόνο γιατί τα βάλαμε εμείς, οι Γερμανοί, και τα υπόλοιπα κράτη που έχουν το ευρώ. Το ότι παρόλα αυτά στην Ελλάδα μας βρίζουν Ναζί, δεν το βρίσκουμε αστείο. Τέλος πάντων. Ένα πρέπει να γίνει σαφές: Για να καταλαβαινόμαστε όμως: εάν κερδίσουν τις εκλογές κόμματα που θέλουν να τελειώσουν με τη λιτότητα και με τις μεταρρυθμίσεις παραβιάζοντας κάθε συμφωνία, θα σταματήσουμε να πληρώνουμε. Η συμφωνία ήταν: Εσείς να φτιάξετε επιτέλους τη χώρα σας και εμείς σε αυτό το δύσκολο διάστημα, να σας βοηθήσουμε.
Εάν ΕΣΕΙΣ αυτό δεν το θέλετε πια, ούτε ΕΜΕΙΣ δεν το θέλουμε.Είναι στο χέρι σας.
Αύριο έχετε την επιλογή. Ίσως όμως να υπάρχει καμία. Γιατί θα επιλέξετε μεταξύ επίπονης σύνεσης και ολοκληρωτικής καταστροφής.
Φοβόμαστε, ότι δεν το έχετε ακόμη καταλάβει
Πολλούς χαιρετισμούς
Η δική σας Bild

«Έτσι θα είναι η νέα δραχμή»

Στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Stern υπάρχει σειρά φωτογραφιών σε χαρτονομίσματα των χιλίων δραχμών, όπου απεικονίζονται ο πρώην προπονητή της Εθνικής Ελλάδος Όττο Ρεχάγκελ, η Ακρόπολη, κομμάτια φέτας και ελιών, το ελληνικό ευρώ με τη κουκουβάγια, ένα μπουκάλι Ούζο 12, ο Σωκράτης, ο Αριστοτέλης Ωνάσης, οι κρίκοι των Ολυμπιακών Αγώνων, κεφαλή αρχαιοελληνικού αγάλματος του Δία και η Άνγκελα Μέρκελ. Τα παραπάνω γραφήματα συνοδεύονται από ειρωνικές λεζάντες.

Πηγή: skai.gr