Θετικός στον κορωνοϊό γιατρός της ΜΕΘ του Θριασίου Νοσοκομείου

Γιατρός από την ΜΕΘ του Θρασίου Νοσοκομείου, το οποίο είναι από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό, βρέθηκε θετικός στον ιό. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι γυναίκα εντατικολόγος στη ΜΕΘ όχι για τους ασθενείς με covid19.

Η γιατρός δεν είχε συμπτώματα. Με δική της πρωτοβουλία έκανε τεστ και βγήκε θετική. Ενημέρωσε αμέσως την επιτροπή λοιμώξεων και τη διοίκηση του νοσοκομείου. 

Αυτή τη στιγμή γίνεται έλεγχος σε 40 άτομα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και ασθενείςπου ήρθαν σε επαφή με το κρούσμα, ενω η μονάδα ενταιτικής θεραπείας λειτουργεί κανονικά. 

Και άλλα περιστατικά

Την ίδια στιγμή μια νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Κοζάνης της παθολογικής κλινικής βρέθηκε θετική στο κωρονοϊό και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Έχει έρθει σε επαφή με περίπου 20 συναδέλφους.Το σωματείο ζήτησε να βγουν σε καραντίνα και να γίνει σε όλους  εργαστηριακος  έλεγχος κατί που όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι δεν έγινε γιατί θα έκλεινε η παθολογική κλινική που νοσηλεύονται περιστατικά κωρονοϊού, λόγω έλλειψης προσωπικού. Η νοσηλεύτρια από Κοζάνη νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στην Παθολογική κλινική. Γίνεται ιχνηλατιση των συναδέλφων της.  Από βδομάδα θα λειτουργεί εργαστήριο για μοριακό έλεγχο στο νοσοκομειο της Κοζανης. Θα προσληφθεί ένας Μικροβιολογος και 3 Τεχνικοί.

Τέλος, τα πρώτα εργαστηριακά αποτελέσματα δείχνουν ότι είναι αρνητικά στον κορωνοϊό τα 29 άτομα του υγειονομικού προσωπικού του Νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, τα οποία είχαν έρθει σε επαφή με 4 συναδέλφους τους, νοσούντες από τον ιό. 


 

Πηγή: skai.gr