Στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου είχε προειδοποιήσει από το φθινόπωρο τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα πως ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σχεδίαζε την ενοχοποίησή του για την υπόθεση Novartis, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Φιλελεύθερος.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα προ δύο μηνών ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργό Δημήτρης Λιάκος είχε επικοινωνήσει με τον κεντρικό τραπεζίτη ώστε να τον ενημερώσει πως βρίσκεται στο στόχαστρο του κ. Παπαγγελόπουλου.

Ο κ. Λιάκος δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες στον κ. Στουρνάρα όσον αφορά τις κινήσεις του κ. Παπαγγελόπουλου, σύμφωνα πάντα με τον «Φιλελεύθερο».

Το δημοσίευμα έρχεται στον απόηχο των καταγγελιών στον ΣΚΑΪ του καθηγητή Νίκου Μανιαδάκη, πρώην προστατευόμενου μάρτυρα για την υπόθεση Novartis, ότι δέχτηκε πιέσεις ώστε να εμπλέξει ονομαστικά στην έρευνα τον Αντώνη Σαμαρά, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον κ. Στουρνάρα.

Σημειώνεται πως ο κ. Παπαγγελόπουλος έχει εξ αρχής εμπλακεί στην υπόθεση Novartis. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου τον περσινό Φεβρουάριου είχε κάνει λόγο για «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους».

Πηγή: skai.gr