Προφυλακίστηκε ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος με τα αντικαρκινικά φάρμακα

Προφυλακίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες ακόμη δύο μέλη του κυκλώματος της παράνομης διακίνησης φαρμάκων, ανεβάζοντας τον αριθμό των προσωρινά κρατούμενων για την πολύκροτη υπόθεση σε έξι προς το παρόν διότι οι έρευνες συνεχίζονται και οι συλληφθέντες αυξάνονται.
Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους που κράτησαν ως τα μεσάνυχτα, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, κρίθηκαν προφυλακιστέοι ο 70χρονος Αιγύπτιος που φέρεται ότι ήταν ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης η δράση της οποίας ζημίωσε με εκατομμύρια ευρώ το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία κι ένας ακόμη συμπατριώτης του που κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην απάτη.

Όμως για δύο κατηγορουμένους, έναν γιατρό και έναν ιδιοκτήτη φαρμακαποθήκης υπήρξε διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα για το αν θα προφυλακιστούν η όχι και παραμένουν σε κατ΄ οίκον περιορισμό μέχρι να αποφανθεί το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο για την τύχη τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέρ της προφυλάκισής τους τάχθηκε ο εισαγγελέας ενώ η ανακρίτρια ζήτησε να τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι.

Κατηγορούμενος γιατρός για την υπόθεση αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους καθώς για τις δύο επιβαρυντικές για αυτόν συνταγογραφήσεις υποστήριξε, ότι τις υπέγραψε επειδή του το ζήτησε ο συγκατηγορούμενος συνάδελφός του που δεν είχε το δικαίωμα υπογραφής σ’ αυτές, επειδή δεν ήταν διευθυντής. Τον ισχυρισμό του αυτό φέρεται να επιβεβαίωσε και ο συγκατηγορούμενός του γιατρός υποστηρίζοντας ότι αυτός του ζήτησε να τον εξυπηρετήσει.

Όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες, αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους.
Ωστόσο οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν και στη σύλληψη ενός ακόμη ατόμου που φέρεται ότι συμμετείχε στο κύκλωμα. Είναι ο 22ος κατηγορούμενος στην υπόθεση και συνελήφθη κοντά στα δικαστήρια. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για αλλοδαπό, σύζυγο κατηγορουμένης σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου