Ηλεία: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο δάσος Στροφυλιάς

Ανεξέλεγκτη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης στο δάσος Στροφυλιάς, κάνοντας στάχτη ένα σπάνιο οικοσύστημα.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η φωτιά κινείται προς την περιοχή Φάλαρι, ενώ οι πυροσβέστες δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες. Η ένταση των ανέμων που δυσχέραιναν το έργο των πυροσβεστών τις πρώτες ώρες της πυρκαγιάς, έχουν κοπάσει.

Στην περιοχή επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 35 οχήματα και 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Νωρίτερα, μέχρι την ώρα που έδυσε ο ήλιος, στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνέδραμαν και εναέρια μέσα. 
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 32 οχήματα, 21 άτομα πεζοπόρου τμήματος, 2 βυτιοφόρα και τρία σκαπτικά μηχανήματα του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης και της ΠΕ Ηλείας.

Νωρίτερα, ένα Καναντέρ που είχε κληθεί από την Ελευσίνα αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω λόγω ανετοιμότητας, καθώς ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος και δεν έχει ολοκληρωθεί η συντήρηση όλων των αεροσκαφών. Δόθηκε εντολή να μεταβούν δύο αεροσκάφη από τη Θεσσαλονίκη.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, βρέθηκε νωρίτερα στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου και ενημερώθηκε για τις πρώτες ενέργειες μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, αλλά και για την κινητοποίηση των δυνάμεων.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «είναι μία από τις μεγαλύτερες φωτιές και το πύρινο μέτωπο καίει ένα σπάνιο οικοσύστημα, μέσα σε προστατευόμενη περιοχή. Έχω ζητήσει να επιχειρήσουν εναέρια μέσα, διότι χωρίς την συνδρομή τους δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η φωτιά, με δεδομένο ότι είναι δύσκολες οι καιρικές συνθήκες».

Με πληροφορίες από tempo24, ilialive και ΑΠΕ-ΜΠΕ