Φρίκη για τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων στην Θεσσαλονίκη

Περιστατικά με ανήλικους που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης  είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα. Αυτά καταγράφηκαν στο στάδιο της αστυνομικής προανάκρισης και της ποινικής μεταχείρισης των κατηγορουμένων από τη Δικαιοσύνη.

Την περασμένη Τετάρτη, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, ο 24χρονος που συνελήφθη ύστερα από καταγγελία 16χρονης ότι την εξανάγκασε σε ασελγή πράξη. Κατηγορείται για βιασμό και για κατάχρηση σε ασέλγεια, σε βαθμός κακουργήματος.

Ο κατηγορούμενος, αλβανικής καταγωγής και πατέρας τεσσάρων παιδιών, εμφανίστηκε μετανιωμένος στην απολογία του και ζήτησε συγγνώμη από την παθούσα. Ισχυρίστηκε ότι γνώρισε την ανήλικη τυχαία και πως εκείνη δέχθηκε αυτοβούλως να τον ακολουθήσει ενώ βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Το περιστατικό σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 15ης Μαΐου, σε ερημική τοποθεσία της Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης.

Καταδίκη σε 1ο βαθμό

Την ίδια ημέρα, με συνολική κάθειρξη 8 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ένας νεαρός Αφγανός για τη σεξουαλική κακοποίηση 14χρονης τροφίμου ιδρύματος φιλοξενίας ανηλίκων. Κρίθηκε ένοχος για βιασμό και για γενετήσια πράξη με ανήλικο ενώ η έφεση του δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Κατά την απολογία του ο νεαρός ισχυρίστηκε ότι η ερωτική συνεύρεση έγινε με τη συναίνεση της ανήλικης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος με σωματική βία εξανάγκασε σε συνουσία την 14χρονη τρόφιμο ιδρύματος ανηλίκων, μέσα στο δωμάτιο φθηνού ξενοδοχείου , στις 16 Ιανουαρίου 2020. Για να την αποτρέψει να αντιδράσει και να καλέσει σε βοήθεια ο κατηγορούμενος τοποθέτησε το χέρι του στο στόμα του κοριτσιού.

Δευτεροβάθμια καταδίκη

Επίσης την Τετάρτη, με συνολική ποινή κάθειρξης 32 ετών και χρηματική ποινή 90.000 ευρώ καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης έναν  66χρονο που ασελγούσε εις βάρος  ανήλικων αγοριών, έναντι αμοιβής.

Στην κατοχή του βρέθηκε και υλικό παιδικής πορνογραφίας ενώ φέρεται ότι βιντεοσκοπούσε τις πράξεις με τα θύματα  του.

Κατά την απολογία του , ο κατηγορούμενος πρώην  οικονομικός διευθυντής σε επιχείρηση, δεν εμφανίστηκε μετανιωμένος για τις πράξεις του και υπερασπίστηκε τις πράξεις του. Το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Υστέρα από καταγγελία που έφτασε στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, συνελήφθη  το 2018 , για 13 υποθέσεις ασέλγειας αγοριών Ρομά, ηλικίας 10 έως 15 ετών.  Ο κατηγορούμενος οδηγούσε τα θύματα του στο σπίτι του όπου βιντεοσκοπούσε τις σεξουαλικές πράξεις του.

Σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε με συνολική κάθειρξη άνω των 70 ετών.

Καταγγελία για βιασμό στη Φλώρινα

Πριν περίπου ένα μήνα, ένα 17χρονο κορίτσι κατήγγειλε το βιασμό του από τρεις νεαρούς, τους οποίους κατονόμασε, στη Φλώρινα. Πρόκειται για τρία φιλικά της πρόσωπα, δυο 21χρονους και έναν 24χρονο, οι οποίοι φέρονται ότι τέλεσαν την πράξη το περασμένο καλοκαίρι.

Η 17χρονη υποστηρίζει πως ο βιασμός πραγματοποιήθηκε όταν βρισκόταν παρέα σε εξωτερικό χώρο με αυτά τα άτομα. Μάλιστα ο ένας από αυτούς έστειλε πριν από μερικές ημέρες μια γυμνή φωτογραφία της κοπέλας από εκείνη τη μέρα σε συγγενικό της πρόσωπο.

Προς το παρών οι αρχές δεν έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις ενώ οι τρεις νεαροί κλήθηκαν να καταθέσουν ενώ για το συμβάν έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας στη Φλώρινα.

Πηγή: GR TIMES