Εντοπίστηκε στη Γαλλία η μικρή Βαλεντίν με πλαστά έγγραφα

Σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε στη Γαλλία η μικρή Βαλεντίν με πλαστά έγγραφα και είναι καλά στην υγεία της.

Η 7χρονη αγνούνταν από τις 23 Ιανουαρίου από το Παγκράτι. 

Οι έρευνες των Αρχών επικεντρώθηκαν στον πατέρα της αγνοούμενης 7χρονης μαθήτριας, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει εμπλοκή ή συμμετοχή του, στην περίεργη εξαφάνισή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως κατείχε πλαστά έγγραφα παραμονής του στην χώρα και με αφορμή αυτό, εξετάστηκε τόσο ο ίδιος όσο και το φιλικό του περιβάλλον για το ενδεχόμενο διακίνησης ή παράνομης υιοθεσίας στο εξωτερικό.

Η Ασφάλεια καλέσε για κατάθεση τον πατέρα, όταν υπέπεσε στην αντίληψη των Αρχών μία δήλωσή του σε τηλεοπτικό σταθμό, όπου ο άνδρας υποστήριξε ότι τον είχαν προσεγγίσει από μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση, προτείνοντάς του να δώσει το ανήλικο κορίτσι για υιοθεσία.

Αυτό συνέβη με το που πάτησαν το πόδι τους στη Μυτιλήνη μετά τη φυγή τους από το Κονγκό.

«Ναι, μου πρότειναν να υιοθετήσουν την Βαλεντίν», είπε.

«Στη Μυτιλήνη δυο φορές και μια στην Αθήνα. Μου έκαναν μάλιστα αυτή την πρόταση από ΜΚΟ, αλλά δεν δέχτηκα γιατί είναι το μοναδικό άτομο που έχω στη ζωή μου και είπα ότι αν είναι να πεθάνω, θα πεθάνω μαζί με την Βαλεντίν».

Από την πρώτη στιγμή, οι Αρχές είχαν κατασχέσει το κινητό τηλέφωνο του Αμπελκά, που ισχυρίστηκε  ότι ΜΚΟ τον είχαν πλησιάσει δύο φορές για το ίδιο ζήτημα -την πρώτη φορά όσο ήταν στην Λέσβο και μία ακόμα, όταν είχε πια εγκατασταθεί στο Παγκράτι.

Οι αντιφάσεις του πατέρα της Βαλεντίν 

Ο άνδρας βρέθηκε στη ΓΑΔΑ από το πρωί της Δευτέρας. 

Αυτό που επιδιώκαν οι αστυνομικοί είναι μέσα από συμπληρωματικές καταθέσεις να «σπάσουν» τη σιωπή του πατέρα της Βαλεντίν, καθώς θεώρησαν ότι υπάρχουν κενά στα λεγόμενά του και δεν τους είχει πει όλη την αλήθεια.

Ο νεαρός άνδρας κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την εμφάνισή του στο αεροδρόμιο μία μέρα μετά την εξαφάνιση της μικρής και ξανά μετά από τρεις μέρες.

Κατά πληροφορίες, στο κινητό τηλέφωνο του πατέρα της 7χρονης βρέθηκαν επικοινωνίες με άτομα από την Γαλλία, πριν και μετά την εξαφάνιση της κόρης του. Επιπλέον, δεν έχει αποκαλύψει την ταυτότητα των ανθρώπων με τους οποίους επικοινωνούσε στο αεροδρόμιο και στο κέντρο της Αθήνας.

Ερωτήματα προκλήθηκαν και για τον λόγο που ο άνδρας είχε πάει στη Γαλλία λίγους μήνες πριν από την εξαφάνιση της μικρής.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη Γαλλία βρίσκεται η πρώην σύντροφος του πατέρα της Βαλεντίν και εξετάζεται το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη γυναίκα να πήρε μαζί της το παιδί, με σκοπό να το δώσει για υιοθεσία και να λάβει χρήματα.

Οι ελληνικές αρχές είχαν ζητήσει τη βοήθεια των γαλλικών αρχών στις έρευνες, έτσι ώστε να βρεθεί σε ποιους ανήκουν οι γαλλικοί αριθμοί με τους οποίους επικοινωνούσε ο πατέρας της Βαλεντίν στο αεροδρόμιο, ώστε να βρεθούν τα άτομα αυτά για να εξεταστούν.

Πηγή: skai.gr