Ένταση και χημικά στο Ζάππειο: Εισβολή της ΟΕΝΓΕ σε ημερίδα για τις ΣΔΙΤ στην Υγεία (vid, pics)

Ένταση και ρήψη χημικών στην Αίγλη Ζαππείου, όπου συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και της ΠΟΕΔΗΝ, επιχείρησαν να εισβάλλουν στην αίθουσα όπου γινόταν ημερίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) για τις ΣΔΙΤ στο χώρο της Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ένα ηλικιωμένο άτομο λυποθύμησε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Το ΑΠΕ - ΜΠΕ μεταδίδει ότι τραυματίστηκε ελαφρά στα μάτια ο πρόεδρος των εργαζομένων στον νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», Ηλίας Σίωρας.

Η ΟΕΓΝΕ έχει εξαγγείλλει για σήμερα στάση εργασίας 9.00 έως 15.00 καταγγέλλοντας την ηγεσία του ΠΙΣ ότι «πρωτοστατεί στην προώθηση των κυβερνητικών σχεδιασμών για την πλήρη υποταγή της Δημόσιας Υγείας στην άγρια κερδοσκοπία με όχημα τις ΣΔΙΤ».

Τελικά, οι συγκεντρωμένοι κατάφεραν να μπουν στην αίθουσα στην οποία είχε αρχίσει η ημερίδα του ΠΙΣ, δήλωσαν ότι ο χώρος τελεί υπό κατάληψη και αξίωσαν να σταματήσει η ημερίδα φωνάζοντας «τα νοσοκομεία πλήρωσε ο λαός, δεν τα παζαρεύουμε για χάρη κανενός».

Από την αίθουσα αποχώρησε ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου, ενώ οι συγκεντρωμένοι που κατέλαβαν τον χώρο παραμένουν σε αυτόν και η ημερίδα διακόπηκε.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Α. Εξαδάκτυλος, αφού καταδίκασε κατηγορηματικά τη χρήση δακρυγόνων, δήλωσε λίγο αργότερα ότι «είναι ακατανόητη η αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών, καθώς η Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα υπάρχει εδώ και 14 χρόνια και χάρη σε αυτήν έχουν χτιστεί και στελεχωθεί νοσοκομεία». Τέλος, τόνισε ότι ημερίδα θα επαναληφθεί.

Ο γγ του ΠΙΣ, Γ. Ελευθερίου, υπογράμμισε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «προϋπόθεση της δημοκρατίας είναι ο διάλογος με σεβασμό στην αντίθετη άποψη. Πρόθεσή μας είναι να ανοίξει και να συνεχιστεί ο διάλογος που αφορά νέες πολιτικές που σχετίζονται με τις υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες. Καλούμε την κοινωνία να αντιδράσει στις προσπάθειες φίμωσης της διαφορετικής άποψης».

Από την πλευρά τους, οι νοσοκομειακοί γιατροί επισήμαναν πως «η ηγεσία του ΠΙΣ πρωτοστατεί στην προώθηση των κυβερνητικών σχεδιασμών για την πλήρη υποταγή της δημόσιας υγείας στην άγρια κερδοσκοπία με όχημα τις ΣΔΙΤ», όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

«Δεν θα επιτρέψουμε την εμπορευματοποίηση της Υγείας που οραματίζονται κάποιοι φορείς της Υγείας (π.χ. ΠΙΣ) που θέλουν να παίζουν τον ρόλο του "λαγού" στις εκάστοτε κυβερνήσεις», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ. «Αιτία πολέμου» είναι για την Ομοσπονδία «η δυνατότητα εργασίας ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία, η εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από ιδιωτικές εταιρίες στα νοσοκομεία, η μετατροπή της νομικής μορφής των νοσοκομείων από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου σε οτιδήποτε άλλο (ΝΠΙΔ, Ανώνυμες Εταιρείες)».

Πηγή: Skai.gr και ΑΠΕ-ΜΠΕ