Ελικόπτερο επιστράτευσε η αστυνομία για τον εντοπισμό των δραπετών

Μεγάλης κλίμακας επιχείρηση σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και με την υποστήριξη ελικοπτέρου, διεξάγει η Αστυνομία για τον εντοπισμό των δραπετών που διαφεύγουν, και οι οποίοι απέδρασαν τα ξημερώματα από το Μεταγωγών στην Πέτρου Ράλλη.

Τέσσερις κρατούμενοι έκλεψαν όπλα από αστυνομικούς, ενώ άρπαξαν και ένα περιπολικό. Δύο από τους δραπέτες συνελήφθησαν, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων δύο, συνεχίζονται.

Η απόδραση έγινε λίγο πριν από τις 4 τα ξημερώματα όταν ένας κρατούμενος προφασίστηκε πρόβλημα υγείας.

Δύο αστυνομικοί που πήγαν στο κελί ακινητοποιήθηκαν με αυτοσχέδια μαχαίρια από τέσσερις Αλβανούς. Οι αλλοδαποί, στην συνέχεια, άρπαξαν το πιστόλι ενός αστυνομικού ενώ και κατά την διαφυγή τους απέσπασαν ακόμη ένα όπλο.

O αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Σταύρος Μπαλάσκας είπε ότι «3 αστυνομικοί ήταν υπεύθυνοι για την φρούρηση 24 σκληρών ποινικών και σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται ΕΔΕ».

Στο προαύλιο, οι κρατούμενοι ακινητοποίησαν μια γυναίκα αστυνομικό. Όλοι μαζί, επιβιβάστηκαν σε περιπολικό και κατευθύνθηκαν προς την έξοδο όπου απείλησαν τον φρουρό.

Ακολούθησε καταδίωξη και οι Αλβανοί κατά την διαφυγή τους πυροβόλησαν χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό ενώ στις έρευνες συμμετείχε και ελικόπτερο της αστυνομίας. Λίγο μετά την απόδραση συνελήφθη στην περιοχή του Ρέντη ο ένας από τους αλλοδαπούς και αργά το απόγευμα ακόμη ένας.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας οι πτήσεις του ελικοπτέρου ακούγονταν και πάλι πάνω από την Αθήνα, γεγονός που ενδέχεται να σημαίνει πως εντοπίστηκαν ο ένας ή και οι δυο άλλοι που διέφυγαν.

Το προφίλ των δραπετών

Οι 4 Αλβανοί πρόσφατα συμμετείχαν σε συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού και επρόκειτο να μεταφερθούν σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία νεαρού σεφ στην Καισαριανή το 2012.

Ο δεύτερος εμπλέκεται μεταξύ άλλων και σε εισβολή στο σπίτι γνωστού τραγουδιστή ενώ ο τρίτος είχε πάρει μέρος σε συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών όπου είχε σκοτωθεί ένας άνθρωπος.

Πηγή: armyvoice.gr