Σύλληψη 2 από τους 4 επικίνδυνους κακοποιούς - Δραπέτευσαν από Μεταγωγών

Προβληματισμό προκαλεί η νέα απόδραση τεσσάρων επικίνδυνων κρατουμένων, λίγο πριν από τις 4 τα ξημερώματα, από τη Διεύθυνση Μεταγωγών. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη των δύο από τους τέσσερις Αλβανούς κρατούμενους, ωστόσο οι άλλοι δύο κυκλοφορούν ελεύθεροι και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι. Ο δεύτερος από τους Αλβανούς συνελήφθη στο Βοτανικό το απόγευμα της Δευτέρας. Σε εξέλιξη επιχείρηση στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων, επί της οδού Αγίου Πολυκάρπου στην περιοχή του Ελαιώνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων δραπετών. 

Ο πρώτος, είναι ο ληστής δολοφόνος που στις 2 Ιουνίου του 2012 είχε εκτελέσει εν ψυχρώ με καλάσνικοφ έναν 30χρονο στην Καισαριανή και είχε τραυματίσει τον 32χρονο αδερφό του. Ο δεύτερος είναι ένας από τους ληστές της συμμορίας που εισέβαλαν και στο σπίτι του τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή τον Απρίλιο του 2018 και από τις δύο οικιακές βοηθούς άρπαξαν 1.000 ευρώ και τη συλλογή ρολογιών του τραγουδιστή αξίας 150.000 ευρώ.

Ο τρίτος Αλβανός είχε πρωταγωνιστήσει στις αρχές Μαρτίου σε συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού με αποτέλεσμα ένας κρατούμενος να χάσει τη ζωή του.

Η κινηματογραφική απόδραση έγινε όταν ένας από τους κακοποιούς προσποιήθηκε ότι είναι άρρωστος πέφτοντας στο δάπεδο του κρατητηρίου. Όταν οι δυο αστυνομικοί μπήκαν μέσα για να δουν το συμβαίνει, τότε οι υπόλοιποι κρατούμενοι τούς απείλησαν με αυτοσχέδιο μαχαίρι και βγήκαν γρήγορα από το χώρο, κλειδώνοντας μέσα στους αστυνομικούς.

Αμέσως μετά κατέβηκαν στο υπόγειο όπου ήταν μια αστυνομικός μέσα σε περιπολικό. Της άρπαξαν το κινητό, το όπλο και το περιπολικό και κατευθύνθηκαν στην πύλη όπου επίσης απείλησαν τον αστυνομικό, του οποίου άρπαξαν επίσης το όπλο και τα κινητά του τηλέφωνα. Το περιπολικό βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας, ενώ ελικόπτερο της αστυνομίας διεξάγει έρευνες στην περιοχή.

Οι Αλβανοί, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί για ληστείες και απόπειρα ανθρωποκτονίας, ήταν στη φυλακή του Κορυδαλλού, ενώ πριν από λίγες ημέρες επιτέθηκαν σε άλλους κρατούμενους. Είχαν συλληφθεί και είχαν περάσει αυτόφωρο για την επίθεση και βρίσκονταν στο μεταγωγών για να μεταφερθούν σε άλλες φυλακές.