Πεδίο μάχης η Αθήνα - επεισόδια και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα

Εκτεταμένα επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με αφορμή την ψήφιση της δανειακής σύμβασης. Καταστροφές ανυπολόγιστου κόστους σε κινηματογράφους, καφετερίες, τράπεζες, βιβλιοπωλεία και καταστήματα. Δεκάδες τραυματίες μεταξύ των οποίων αστυνομικοί και πολίτες. Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στο κέντρο από τα δακρυγόνα. Επίθεση με πέτρες στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως.

Στη συμβολή Αμερικής και Σταδίου νέα πυρκαγιά σε κτίριο με τις πυρκαγιές να ανέρχονται συνολικά σε 17. Κουκουλοφόροι προσπάθησαν να πάρουν πυροσβεστικό όχημα, αλλά τους εμπόδισαν αστυνομικοί, συνεχίζονται τα πλιάτσικα σε καταστήματα.
 
Στην Κοραή φωτιές είναι σε εξέλιξη σε καφέ, τράπεζα και κινηματογράφο. Κατάστημα έχει τυλιχθεί στις φλόγες και στην Πανεπιστήμιου.

Άγνωστοι λεηλάτησαν
οπλοπωλείο στην Ομόνοια. Στις φλόγες έχουν τυλιχθεί δυο καταστήματα, και ένας κινηματογράφος στη Σταδίου, στο ύψος της Χρήστου Λαδά. Νέα πυρκαγιά στην Ευριπίδου σε υποκατάστημα τράπεζας. Ζημίες σε βιτρίνες καταστημάτων και τράπεζες. Φθορές στην είσοδο του Νομισματικού Μουσείου.

Εγκλωβισμένοι είναι οι ένοικοι του ξενοδοχείου Αμαλία. Φωτιά εκδηλώθηκε νωρίτερα και σε τράπεζα επί της Αίολου.

Έκκληση μέσω του ΣΚΑΪ απηύθυναν πυροσβεστική και ΕΚΑΒ ζητώντας από τους πολίτες να τους αφήσουν να προσεγγίσουν στα σημεία που υπάρχουν πύρινες εστίες και τραυματίες. Κίνδυνος εξάπλωσης των πυρκαγιών.

Πενήντα τέσσερις τραυματίες έχουν διακομισθεί με οχήματα του ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία Γ. Γεννηματάς και Σωτηρία. Όλοι τους είναι σε καλή σχετικά κατάσταση με ελαφρείς τραυματισμούς. Εκτιμάται ότι είναι ακόμη περισσότεροι οι τραυματίες, καθώς πολίτες έφτασαν μόνοι τους σε κάποιο νοσοκομείο.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα όταν νεαροί άρχισαν να σπάνε μάρμαρα από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και να πετούν στους αστυνομικούς, οι οποίοι «απάντησαν» αρχικά με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και εν συνεχεία με δακρυγόνα. Μέσα σε λίγη ώρα τα επεισόδια επεκτάθηκαν σε διάφορα σημεία.

Επεισοδιακές
οι διαδηλώσεις και στη Θεσσαλονίκη.

Ομάδες αγνώστων προκάλεσαν φθορές σε εμπορικά καταστήματα και σε υποκαταστήματα τραπεζών στην παραλιακή λεωφόρο, στην Εθνικής Αμύνης και στη Μητροπόλεως.
Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης για να διαλύσει τους διαδηλωτές.

Έγιναν δυο μεγάλες συγκεντρώσεις, στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από δέκα χιλιάδες διαδηλωτές.

Στην Κέρκυρα, εκατοντάδες άτομα εισέβαλαν στα γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Α. Γκερέκου και της ΝΔ Ν. Δένδια  μετά το τέλος της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατείας της πόλης.

Οι έσπασαν τις πόρτες των γραφείων και κατάστρεψαν ό,τι βρήκαν μέσα στους χώρους των βουλευτών.
Πηγή: skai.gr