Σχέδιο "σωτηρίας" των κλωστηρίων Λαναρά

Σχέδιο αναδιάρθρωσης της κλωστοϋφαντουργίας Λαναρά παρουσίασαν την Κυριακή συνεργάτες της υπουργού Οικονομίας Λούκας Κατσέλη κατά τη διάρκεια συνάντηση που είχαν με εκπροσώπους των τραπεζών.

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρίας, αφορά τη διατήρηση μέρους των υφιστάμενων δραστηριοτήτων και στην αξιοποίηση ανεκμετάλλευτων, σήμερα, περιουσιακών στοιχείων, με έμφαση στην Πράσινη Ανάπτυξη με στόχο να λυθεί οριστικά η ανάγκη συνεχούς χρηματοδότησής της και αφετέρου να υπάρξει αναπτυξιακή διάσταση στο μέλλον της, τόσο για τον ίδιο τον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης όσο και για τις περιοχές που είναι εγκατεστημένες οι μονάδες της.

Με την πρωτοβουλία αυτή, το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, επιδιώκει να εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη των βασικών μετόχων, προκειμένου να προκαλέσει σχετικό διάλογο με τα συναρμόδια υπουργεία για την οριστική αντιμετώπιση του χρόνιου αυτού προβλήματος.

Όπως αναφέρθηκε μετά την ολοκλήρωση των πρώτων συζητήσεων με τους εκπροσώπους των τραπεζών, με το συγκεκριμένο σχέδιο μπορούν να επιστραφούν στα ταμεία των τραπεζών κεφάλαια που θεωρούνται ''ξεγραμμένα''.

Αυτό ουσιαστικά που εκκρεμεί είναι να υλοποιηθούν δεσμεύσεις και από τις δύο πλευρές (Δημόσιο και τράπεζες) που αφορούν σε ήδη εγκεκριμένο δάνειο με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου το οποίο δεν έχει εκταμιευθεί στο σύνολό του, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη μελέτη και υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου.
Πηγή: skai.gr