Γερμανία: Εκστρατεία σωτηρίας του ελληνικού τουρισμού

Με το σύνθημα «Ανάμεσα σε πραγματικούς φίλους μετρά η εμπιστοσύνη» 3 τουριστικοί πράκτορες στη Γερμανία, οι TUI, Tomas Cook και Rewe Touristik ξεκίνησαν καμπάνια για να προσελκύσουν τουρίστες στην Ελλάδα. Με ολοσέλιδες καταχωρήσεις σε εφημερίδες και με φτηνά ελκυστικά ταξιδιωτικά πακέτα, επιχειρούν να ανατρέψουν τη σημαντική μείωση των κρατήσεων για το φετινό καλοκαίρι και να καλυτερεύσουν την εικόνα της τουριστικής Ελλάδας στη γερμανική αγορά.

Έπαινος στους Έλληνες

Η μείωση των κρατήσεων μέχρι τον περασμένο Μάρτιο είχε φτάσει στο 30% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Το γεγονός έχει θορυβήσει τους γερμανικούς ταξιδιωτικούς πράκτορες, που βλέπουν πλέον ορατό τον κίνδυνο να πάει χαμένο -τουριστικά- το φετινό καλοκαίρι. Τις τελευταίες εβδομάδες ωστόσο, καταγράφεται ανάσχεση της αρνητικής τάσης. Ο επικεφαλής του τουρ oπερέιτορ alltours, Βίλι Φερχούβεν, το αποδίδει στις προσπάθειες ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα, που ξεκίνησαν στην πρόσφατη Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου και φαίνεται να αποδίδουν καρπούς. «Οι προσπάθειες των Ελλήνων είναι αξιέπαινες» είπε. «Πολλά ξενοδοχεία εργάζονται μόνο για να καλύψουν το κόστος τους. Λόγω της υψηλής ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών και των υποδομών οι τουρίστες μπορούν φέτος να κάνουν διακοπές πολύ φτηνά. Θέλουμε να κάνουμε το παν έτσι ώστε το καλοκαίρι να μην πάει χαμένο για την Ελλάδα. Η χώρα παραμένει ανταγωνιστική σε σχέση με άλλες χώρες» τόνισε ο Φερχούβεν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μεγαλύτερες εκπτώσεις, ύψους 30%, γίνονται στα πακέτα για την Κρήτη και τη Χαλκιδική. Εκπτώσεις της τάξης του 28% γίνονται για τη Ρόδο, την Κω και την Κέρκυρα.

«Καλοδεχούμενοι οι Γερμανοί»

Οι εχθρικές εκδηλώσεις κατά της Γερμανίας στην Ελλάδα με την καύση της γερμανικής σημαίας και τη φωτογραφία της καγκελαρίου Μέρκελ με ναζιστική στολή, προβληματίζουν τους Γερμανούς τουρίστες, που θεωρούν ότι δεν είναι καλοδεχούμενοι στην Ελλάδα, διακρίνοντας μάλιστα εχθρικό κλίμα απέναντί τους. «Πρόκειται όμως για μεμονωμένα φαινόμενα» διευκρίνισε ο επικεφαλής του ΕΟΤ Γερμανίας, Παναγιώτης Σκορδάς, σε εκδήλωση στο Βερολίνο. «Οι Γερμανοί τουρίστες δε χρειάζεται να φοβούνται, είναι καλοδεχούμενοι σε μας, υπάρχουν παραδοσιακοί δεσμοί φιλίας ανάμεσα στους Έλληνες και τους Γερμανούς».

Αλλά και οι συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις, πχ. των οδηγών ταξί, των τελωνειακών ή των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας έχουν διώξει τους πιστούς φίλους της Ελλάδας, κυρίως εκείνους που δεν έχουν πολύ χρόνο για διακοπές και δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν την άφιξη και την αναχώρησή τους από τη χώρα. Σε κάθε περίπτωση οι τουρ οπερείτορ ελπίζουν ότι, όπως έγινε πέρυσι, έτσι και φέτος η τουριστική χρονιά θα κλείσει στο τέλος με θετικό πρόσημο.
Πηγή: skai.gr