Δωρεάν θα μπορούν οι τουρίστες και επισκέπτες αρχαιολογικών χώρων στην Αίγυπτο να απαθανατίζουν με τα κινητά τους τηλέφωνα τόπους ενδιαφέροντος και εκθέματα από 1η Αυγούστου.

Σύμφωνα με το egypt today, σχετική απόφαση πάρθηκε από τις αρμόδιες αιγυπτιακές αρχές, και αναιρεί τα μέχρι σήμερα ισχύοντα στην Αίγυπτο όπου και όσοι επιθυμούσαν να τραβήξουν φωτογραφίες αρχαιολογικών χώρων αλλά και κειμηλίων σε μουσεία, έπρεπε να αγοράσουν μια ειδική άδεια προκειμένου να φωτογραφίσουν με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Ο επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων, Μουστάφα Ουαζίρι, ανακοίνωσε ότι η απόφαση αυτή θα βοηθήσει στην προώθηση των αιγυπτιακών αρχαιοτήτων, των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων.

«Αυτές οι φωτογραφίες θα προωθήσουν τον σπουδαίο και μοναδικό αρχαίο αιγυπτιακό πολιτισμό και τον ανερχόμενο τουρισμό στη Χώρα του Νείλου», προσέθεσε ο Αιγύπτιος αξιωματούχος, τονίζοντας πάντως ότι θα απαγορεύεται η χρήση του φλας.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τονιστεί πως η καταβολή αντιτίμου για την λήψη φωτογραφιών ισχύει κανονικά μέχρι τις 31 Ιουλίου.
   
ΠΗΓΗ: EGYPT TODAY

Πηγή: skai.gr