Jo Davies: Η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση της Όπερας της Αυστραλίας

Η ισότητα των φύλων, το αυστραλιανό περιεχόμενο και νέα έργα είναι οι βασικές της προτεραιότητες, όπως ανέφερε σε δηλώσεις της

H γεννημένη στο Κάρντιφ σκηνοθέτης όπερας και μουσικού θεάτρου, Τζο Ντέιβις διορίστηκε καλλιτεχνική διευθύντρια της Όπερας της Αυστραλίας και είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τον ρόλο στην 66χρονη ιστορία της εταιρείας.

Η 52χρονη θα αναλάβει επίσημα καθήκοντα τον Νοέμβριο του επόμενου έτους, όταν θα μετακομίσει στην Αυστραλία.

Η θέση είναι κενή από τον Οκτώβριο, όταν ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής, Λίντον Τερατσίνι παραιτήθηκε απροσδόκητα μετά από θητεία 13 χρόνων.

Η Ντέιβις έζησε και εργάστηκε κυρίως στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και το Παρίσι κατά τη διάρκεια της 20χρονης καριέρας της, σκηνοθετώντας παραστάσεις στο Γουέστ Εντ και στο Μπρόντγουεϊ και για μεγάλες διεθνείς εταιρείες όπερας, όπως το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Μπάρμπικαν του Λονδίνου, η Εθνική Όπερα της Ουάσιγκτον, η Εθνική Όπερα της Αγγλίας και η Εθνική Όπερα της Ολλανδίας.

Η ισότητα των φύλων, το αυστραλιανό περιεχόμενο και νέα έργα είναι οι βασικές της προτεραιότητες, όπως ανέφερε σε δηλώσεις της.

«Ανυπομονώ να συνεργαστώ και να δημιουργήσω ένα όραμα με τους ανθρώπους που έχω ήδη γνωρίσει στην Όπερα της Αυστραλίας» είπε η Τζο Ντέιβις στο δίκτυο ABC.

Πηγή: skai.gr