Μαρτίνο

Κακοκαιρία «Barbara»: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα οδικά δίκτυα - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Αρχικά η Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας έκλεισε ως τα Οινόφυτα και στη συνέχεια έως την Τραγάνα - Μόνο με αλυσίδες η κυκλοφορία των οχημάτων ως τις 11 το βράδυ - Άνοιξε η Αττική Οδός, ρίχνουν αλάτι από Ελευσίνα ως Μεταμόρφωση

Κλείσιμο

Κυνικοί, με χαμηλή αυτοεκτίμηση όσοι πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας

Άνθρωποι κυνικοί, ιδιαίτερα με τα πολιτικά πράγματα, αλλά και με χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι όσοι πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας, σύμφωνα με Αμερικανούς ψυχολόγους.

Όπως αναφέρουν οι ψυχολόγοι, οι θεωρίες αυτές είναι τρόπος προσέγγισης ενός κόσμου στον οποίο νιώθουν αδύναμοι.

"Η οικονομική κρίση, οι τρομοκρατικές επιθέσεις και οι φυσικές καταστροφές είναι διαρκείς απειλές πάνω στις οποίες δεν ασκούμε κανέναν έλεγχο. Όταν βρισκόμαστε μπροστά σε τέτοιους κινδύνους δραστηριοποιείται η αμυγδαλή", υποστηρίζει ο Πολ Γουέιλ, επιστήμονας του Κολεγίου Ντάρμουθ.

Προσθέτει πως ο εγκέφαλος υπεραναλύει επαναξιολογώντας διαρκώς τις πληροφορίες που διαθέτει, σε μια προσπάθεια κατανόησης του συμβάντος και αναγνώρισης των κινδύνων αλλά και του τρόπου που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

"Αν γνωρίζεις την αλήθεια που οι άλλοι αγνοούν, τότε έχεις μεγαλύτερο έλεγχο", καταλήγει ο δρ Γουέιλ.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με δημοσκόπηση το 63% των Αμερικανών ψηφοφόρων θεωρεί αληθινή τουλάχιστον μία θεωρία πολιτικής συνωμοσίας.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΙ