Κορωνοϊός: H Regeneron κατέθεσε αίτηση για έγκριση πειραματικής θεραπείας αντισωμάτων

Αίτηση για επείγουσα έγκριση ζήτησε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ η φαρμακευτική εταιρεία Regeneron Pharmaceuticals για την πειραματική θεραπεία αντισωμάτων που αναπτύσσει έναντι του νέου κορωνοϊού.

O πρόεδρος Τραμπ δήλωσε δημοσίως ότι το κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron τον βοήθησε να καταπολεμήσει τον κορωνοϊό. Η εταιρεία βιοτεχνολογίας που εδρεύει στη Νέα Υόρκη ανακοίνωσε ότι ζήτησε επείγουσα έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για το REGN-COV2 που αποσκοπεί στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού στον COVID-19.

Η ανακοίνωση της Regeneron, αργά το βράδυ της Τετάρτης, ήρθε αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ  εκθείασε το «απίστευτο» φάρμακο σε ένα βίντεο στο Twitter διάρκειας πέντε λεπτών, λέγοντας ότι «ένιωσε καλά αμέσως» μετά τη χορήγησή του. 

Ο Τραμπ είπε ότι θα υποστηρίξει μια άδεια έκτακτης ανάγκης για τη θεραπεία αντισωμάτων της Regeneron, αλλά και για ένα παρόμοιο φάρμακο που αναπτύχθηκε από τη φαρμακευτική εταιρεία Eli Lilly, η οποία ανακοίνωσε νωρίτερα την Τετάρτη ότι επίσης ζήτησε από τον FDA επείγουσα έγκριση της δικής της πειραματικής θεραπείας. 
 

Πηγή: skai.gr
TAGS: FDA Τραμπ