Κλείσιμο

«Απάνθρωπες τρομοκρατικές επιθέσεις»: O Ζελένσκι ζητά σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ για τα ρωσικά πλήγματα

«Η δολοφονία πολιτών και η καταστροφή πολιτικών υποδομών είναι τρομοκρατικές ενέργειες. Η Ουκρανία θα εξακολουθήσει να ζητάει μια αποφασιστική απάντηση από τον κόσμο σε αυτά τα εγκλήματα», ανέφερε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι 

Την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών πρόκειται να ζητήσει η Ουκρανία, προκειμένου να συζητηθούν οι ρωσικές επιθέσεις εναντίον υποδομών παραγωγής ενέργειας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Έδωσα εντολή στον Πρέσβη μας στον ΟΗΕ να ζητήσει μια επείγουσα σύγκληση του ΣΑ των ΗΕ μετά τα σημερινά ρωσικά χτυπήματα. Η δολοφονία πολιτών και η καταστροφή πολιτικών υποδομών είναι τρομοκρατικές ενέργειες. Η Ουκρανία θα εξακολουθήσει να ζητάει μια αποφασιστική απάντηση από τον κόσμο σε αυτά τα εγκλήματα», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Η Ουκρανία δεν θα φοβηθεί από δειλές απάνθρωπες τρομοκρατικές επιθέσεις Ρώσων εγκληματιών πολέμου. Ευχαριστώ τον πρόεδρο των ΗΠΑ  και το λαό των ΗΠΑ που στέκονται δίπλα στην Ουκρανία και ανταποκρίνονται με ένα νέο προεδρικό πακέτο  που θα μας επέτρεπε να σώσουμε ζωές και να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την Ουκρανία! Μαζί κερδίζουμε!» πρόσθεσε ο Ζελένσκι σε νέο tweet. 

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr