Χερσώνα: Η στιγμή που οι Ρώσοι ανατινάζουν γέφυρα στο υδροηλεκτρικό φράγμα της Νόβα Κάκοβκα - Βίντεο

Όπως δείχνουν και τα πλάνα, η έκρηξη ήταν ισχυρότατη, χωρίς ωστόσο να γκρεμίσει το υδροηλεκτρικό φράγμα -  Η Maxar δημοσίευσε δορυφορικές εικόνες των γεφυρών που έχουν καταστραφεί. 

Ο ρωσικός στρατός φαίνεται ότι υποχώρησε άτακτα από τη Χερσώνα, παρά τις περί του αντιθέτου αναφορές της Μόσχας. Κατά την υποχώρησή τους από τη Χερσώνα, οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν σε δολιοφθορές, καταστρέφοντας γέφυρες στον Δνείπερο, προφανώς στην προσπάθειά τους να ανακόψουν την προέλαση των Ουκρανών.

Βίντεο που είδε το φως από ρωσικά ΜΜΕ, φαίνεται να δείχνει τη στιγμή που οι Ρώσοι ανατινάζουν γέφυρα στο υδροηλεκτρικό φράγμα της Νόβα Κάκοβκα. Όπως δείχνουν και τα πλάνα, η έκρηξη ήταν ισχυρότατη, χωρίς ωστόσο να γκρεμίσει το υδροηλεκτρικό φράγμα, κάτι που θα ήταν καταστροφικό για ολόκληρη την περιοχή.

Στο μεταξύ, η αμερικανική εταιρεία Maxar δημοσίευσε δορυφορικές εικόνες των γεφυρών που έχουν καταστραφεί στην ευρύτερη περιοχή της Χερσώνας.  

Το φως της δημοσιότητας είδαν και πλάνα από συντρίμμια τηλεοπτικού πύργου στη Χερσώνα, που ανατινάχτηκε από τους Ρώσους κατά τη διάρκεια της υποχώρησής τους.

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα ξεκαθάρισε πάντως σήμερα Σάββατο ότι ο «πόλεμος συνεχίζεται» ύστερα από την επιτυχία της χώρας του στην ανακατάληψη της Χερσώνας (νότια) από τον ρωσικό στρατό.

«Αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται», δήλωσε ο Κουλέμπα σε δημοσιογράφους στην Πνομ Πενχ, κατά τη διάρκεια διμερούς συνάντησης με τον Αυστραλό πρωθυπουργό Άντονι Αλμπανέζι στο περιθώριο της συνόδου της Ένωσης Χωρών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN).

Πηγή: skai.gr