Βασιλικός βιογράφος και φίλος του Φίλιππου: «Η Ελισάβετ είχε καρκίνο του μυελού των οστών»

Ο Gyles Brandreth υποστηρίζει ότι η εκλιπούσα βασίλισσα τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο και αυτός ήταν ο λόγος που είχε σταματήσει τις δημόσιες εμφανίσεις – λόγω κινητικών προβλημάτων - και είχε χάσει βάρος.

Πρωτοσέλιδο έχει γίνει σε πολλά μέσα σήμερα η αποκάλυψη του συγγραφέα και φίλο του Φίλιππου, συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ, Gyles Brandreth, ότι τα τελευταία χρόνια η αείμνηστη μονάρχης έδινε μάχη με τον καρκίνο. 

Ο Brandreth γνώριζε την βασίλισσα από το 1968 και υποστηρίζει ότι η εκλιπούσα βασίλισσα έπασχε από μια μορφή καρκίνου του μυελού των οστών και αυτός ήταν ο λόγος που είχε σταματήσει τις δημόσιες εμφανίσεις – λόγω κινητικών προβλημάτων - και είχε χάσει βάρος. 

«Η βασίλισσα ήξερε ότι ο χρόνος της τελείωνε – και το δέχτηκε με χάρη» αναφέρει μέσα χαρακτηριστικά. 

Ο βρετανός βασιλικός βιογράφος αναφέρει τα παραπάνω στο βιβλίο  με τίτλο "Elizabeth: An Intimate Portrait"(Ελισάβετ: Ένα οικείο πορτρέτο), το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 8 Δεκεμβρίου και επικεντρώνεται στα τελευταία χρόνια της ζωής της Ελισάβετ, η οποία πέθανε σε ηλικία 96 ετών, στις 8 Σεπτεμβρίου 2022. 

Το πιστοποιητικό θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ αναγράφει επισήμως ότι η μονάρχης απεβίωσε από τα γηρατειά. 

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο αλλά και τους άγραφους νόμους της μοναρχίας στην Βρετανία, ποτέ δεν γίνεται γνωστό ότι κάποιο μέλος της βασιλικής οικογένειας ασθενεί ή πάσχει από κάτι σοβαρό. Όταν αποβιώσει αυτό θα οφείλεται στους δυσικούς νόμους - όπως το γήρας - είτε σε κάτι που δεν μπορεί να προβλέψει και να αντιμετωπίσει ο άνθρωπος, όπως ένας βίαιος θάνατος σε δυστύχημα, αιφνίδια καρδιακή ανακοπή ή ξαφνικό εγκεφαλικό.
 

Πηγή: skai.gr