Κλείσιμο

Πυροβολισμοί με νεκρούς και τραυματίες στο κέντρο της Μόσχας

Τουλάχιστον ένας εργαζόμενος της FBS σκοτώθηκε και πέντε άτομα τραυματίστηκαν σε περιστατικό με πυροβολισμούς στο κέντρο της Μόσχας, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας FSB, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για τρεις ενόπλους που μπήκαν στο κτίριο, ο δράστης ήταν ένας, έδρασε μόνος και δεν εισήλθε εντός του κτιρίου.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας αναφέρει ο δράστης έχει εξουδετερωθεί, ενώ στοιχεία για την ταυτότητα του δεν είναι δυνατόν να δοθούν για την ώρα στην δημοσιότητα.

Mέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές επισήμως περαιτέρω λεπτομέρειες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το περιστατικό.

Όπως μεταδίδει το Sputnik επικαλούμενο τοπικά μέσα, άγνωστος άνοιξε πυρ με καλάζνικοφ.

Δύο εργαζόμενοι της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας FSB τραυματίστηκαν σοβαρά στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο κέντρο της Μόσχας, μεταδίδει το Interfax επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με το Reuters, μια πηγή προσκείμενη στη FSB αναφέρει ότι η υπηρεσία ασφαλείας υποπτεύεται ότι το περιστατικό με τους πυροβολισμούς ενδεχόμενως σχεδιάστηκε για να συμπέσει με την ομιλία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για να τιμήσει την ημέρα των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria μεταδίδει ότι ξεκίνησε έρευνα με την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας μελών των δυνάμεων επιβολής του νόμου.

Ταυτόχρονα ρεπόρτερ που βρίσκεται εκεί για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters έκανε λόγο για νέους πυροβολισμούς στο σημείο ενώ αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο ίδιο μέσο έκανε λόγο για έκρηξη.

Ένας αστυνομικός εθεάθη να κείτεται αναίσθητος στο έδαφος, αναφέρει η ίδια πηγή.

Η αστυνομία επέκτεινε την περιοχή αποκλεισμού κοντά στο σημείο των πυροβολισμών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο πρόεδρος Πούτιν ενημερώθηκε για το περιστατικό έξω από το κτίριο της FSB.

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες χαρακτηρίζουν το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στη Μόσχα "τρομοκρατική ενέργεια", μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο RT, με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το συμβάν έλαβε χώρα στις 6 το απόγευμα (τοπική ώρα) στην καρδιά της πρωτεύουσας της Ρωσίας σε έναν δρόμο που οδηγεί στην Κόκκινη πλατεία και το εικονικό κτήριο του FSB περίπου 10 λεπτά με τα πόδια από το Κρεμλίνο.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ένα περιστατικό με πυροβολισμούς στο κέντρο της Μόσχας σήμερα, κοντά στην έδρα της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας FSB, γράφει η εφημερίδα Izvestia.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης μετά τους πυροβολισμούς προσπάθησε να διαφεύγει προς παρακείμενη οδό και να κρυφτεί σε κοντινό κτίριο.

Νωρίτερα, μια αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι άκουσε πυροβολισμούς στο ίδιο σημείο, ενώ βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πάνοπλους αστυνομικούς να τρέχουν στους δρόμους κοντά στα κεντρικά γραφεία της FSB.

ΠΗΓΗ: SPUTNIK-AΠE