Ανθρωπιστική τραγωδία καρέ- καρέ: Φωτογραφίες από την επίθεση στο νοσοκομείο Παίδων στη Μαριούπολη

Την ανθρωπιστική τραγωδία που σημειώνεται στην Ουκρανία αναδεικνύουν φωτογραφίες από την ρωσική επίθεση στο νοσοκομείο Παίδων και μαιευτήριο στην πολιορκούμενη Μαριούπολη που είδαν την Τετάρτη το φως της δημοσιότητας, με εγκύους να φεύγουν και άλλους αμάχους να φεύγουν από το νοσοκομείο με τον πόνο και τον τρόμο ζωγραφισμένα στα πρόσωπά τους. 

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, κατά το ρωσικό βομβαρδισμό, τραυματίστηκαν τουλάχιστον 17 άνθρωποι. 

 



«Σήμερα, οι Ρώσοι κατοχικοί εξαπέλυσαν αεροπορική επιδρομή εναντίον μαιευτηρίου στη Μαριούπολη, όπου εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν έγκυες γυναίκες και ιατρικό προσωπικό» σχολιάζει η εφημερίδα KyivPost.


Σε συγκλονιστικό βίντεο που δόθηκε νωρίτερα στη δημοσιότητα διακρίνονται τραυματίες που μεταφέρονται έξω από το νοσοκομείο παίδων. 
 

Η Ρωσία αρνείται ότι στοχεύει αμάχους σε αυτό που αποκαλεί «ειδική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σχολίασε την είδηση ότι ένα νοσοκομείο παίδων στη Μαριούπολη καταστράφηκε ολοσχερώς από ρωσικούς βομβαρδισμούς. "Έχετε δύναμη αλλά φαίνεται να χάνετε ανθρωπιά" ήταν μεταξύ άλλων το μήνυμά του στη Δύση. 

O σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Μιχαήλ Ποντολιάκ κατήγγειλε ότι έγκυες και παιδιά βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια. 
 

Από πλευράς του, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα κατηγόρησε τη Ρωσία ότι κρατά ομήρους 400.000 κατοίκους της Μαριούπολης, βομβαρδίζοντας τη νότια ουκρανική πόλη-λιμάνι, παρά τις προσπάθειες για τη δημιουργία ενός ασφαλούς ανθρωπιστικού διαδρόμου για τους αμάχους.

"Σχεδόν 3.000 νεογέννητα μωρά στερούνται φαρμάκων και τροφίμων", έγραψε στο Twitter. "Η Ρωσία συνεχίζει να κρατά ομήρους πάνω από 400.000 ανθρώπους στη Μαριούπολη, εμποδίζει την ανθρωπιστική βοήθεια και την εκκένωση. Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται".

Πηγή: skai.gr