Οι ρωσικές δυνάμεις απήγαγαν 2.389 παιδιά από το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ, λένε οι ΗΠΑ

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο αναφερόμενη σε πηγές του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν απαγάγει 2.389 παιδιά από το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ.

Το Κίεβο έχει κατηγορήσει τη Μόσχα επανειλημμένα ότι έχει μεταφέρει παράνομα παιδιά από τη Μαριούπολη και ότι κατευθύνει τους αμάχους να φύγουν προς περιοχές που έχει στην κατοχή της η Ρωσία.

Η εισαγγελέας Ιρίνα Βενεντίκτοβα είπε ότι «οι ρωσικές δυνάμεις όχι μόνο στοχεύουν και σκοτώνουν τα παιδιά μας, αλλά τα εξαναγκάζουν να πάνε στη Ρωσία. Η έρευνα είναι συνεχής.»

Πάνω από 100 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους στον πόλεμο στην Ουκρανία

Σύμφωνα με στοιχεία των ουκρανικών αρχών, 117 παιδιά έχουν χάσει την ζωή τους στις 27 ημέρες που διαρκεί ο πόλεμος.

Τον αριθμό των νεκρών παιδιών δημοσιοποίησε το ουκρανικό Κοινοβούλιο.

Ο αριθμός των παιδιών που έχουν τραυματιστεί ανέρχεται στα 155.

Ο μεγαλύτερος αριθμός απωλειών, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, καταγράφεται στην πρωτεύουσα, Κίεβο, ακολούθως στο Χάρκοβο και στο Τσερνίχιβ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, τουλάχιστον 925 πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων 75 παιδιά.

Στο Ντονέτσκ παιδιά που είχαν εγκλωβιστεί στο σανατόριο της Μαριούπολης 

Παιδιά, τα περισσότερα από τα οποία είναι ορφανά, που ήταν εγκλωβισμένα σε σανατόριο της Μαριούπολης, ουκρανικό λιμάνι που πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις, μεταφέρθηκαν σε μία από τις δύο πρωτεύουσες των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσαν σήμερα οικείοι τους στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Συνολικά 19 παιδιά και έφηβοι, ηλικίας από 4 έως 17 ετών, έζησαν για περίπου δύο εβδομάδες στα παγωμένα υπόγεια αυτού του σανατόριου, που ειδικεύεται στη θεραπεία πνευμονικών παθήσεων, ενώ ρωσικοί πύραυλοι έπεσαν όχι μακριά από το κτίριο αυτό.

Πηγή: Guardian