Έβρεξε... ψάρια σε πόλη της Αυστραλίας- Γέμισαν οι δρόμοι (φωτογραφίες)

Πρόκειται για ένα αξιοσημείωτο καιρικό φαινόμενο που αν και σπάνιο, δεν είναι και εντελώς πρωτοφανές

Έκπληκτοι μείνανε οι κάτοικοι ενός μακρινού οικισμού στην Αυστραλία.στο Lajamanu όταν είδαν προ ημερών από τον ουρανό να βρέχει... ψάρια με αποτέλεσμα οι δρόμοι μετά να είναι γεμάτοι από ψάρια. Πρόκειται για ένα αξιοσημείωτο καιρικό φαινόμενο που αν και σπάνιο, δεν είναι και εντελώς πρωτοφανές.

Ο δημοτικός σύμβουλος της περιοχής τους ενημέρωσε ότι μια μεγάλη καταιγίδα οδεύει προς την κοινότητά τους. Οι ντόπιοι νόμιζαν ότι ήταν απλώς βροχή. Αλλά όταν άρχισε να πέφτει η βροχή, οι ντόπιοι είδαν να πέφτουν και... ψάρια.

Ωστόσο, παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί και στο παρελθόν όπως το 2010 αλλά και παλιότερα το 2004 και το 1974.

«Είδα μια μεγάλη καταιγίδα να πλησιάζει την κοινότητά μου και νόμιζα ότι ήταν απλώς βροχή», είπε στο ABC News ο Andrew Johnson Japanangka, κάτοικος της πόλης και μέλος του περιφερειακού συμβουλίου της κεντρικής ερήμου. «Όταν όμως άρχισε να βρέχει, είδα και ψάρια να πέφτουν», πρόσθεσε.

Ο ιχθυολόγος του Μουσείου Κουίνσλαντ Τζεφ Τζόνσον διαπίστωσε ότι πρόκειται για αυστραλιανή πέρκα σε μέγεθος παιδικής παλάμης. 

Σύμφωνα με μετεωρολόγους τέτοια περιστατικά μπορεί να προκληθούν από τεράστια ανοδικά ρεύματα όπως ανεμοστρόβιλοι που μεταφέρουν νερό και ψάρια (και άλλα υδάτινα σώματα) και τα μεταφέρουν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά. Μάλιστα, τα ψάρια ακόμα κι όταν βρισκόντουσαν πεσμένα στο δρόμο ήταν μερικά ζωντανά. 

Πηγή: skai.gr