Αυστραλία: Τρίχρονο αγοράκι κατάφερε να επιζήσει 4 ημέρες χαμένο στο δάσος (Video)

Ένα 3χρονο παιδί που αγνοούταν σε αγροτική ιδιοκτησία στην περιοχή Hunter της Αυστραλίας από την Παρασκευή, εντοπίστηκε τη Δευτέρα (06/09) από ελικόπτερο της αστυνομίας μετά από μεγάλη έρευνα στην ύπαιθρο κοντά στο σπίτι του.

Η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση τη Δευτέρα, σύμφωνα με την οποία το τρίχρονο αγόρι που έχει αυτισμό βρέθηκε να πίνει νερό σε ένα ρυάκι κοντά στο σπίτι του περίπου στις 11.30 το πρωί.

Οπτικό υλικό που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία δείχνει το αγόρι, λίγο πριν τη διάσωσή του, να βάζει στο στόμα του με τα χέρια του νερό από ένα ρυάκι στο Πάτι, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του.

Ο μικρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και φέρεται να έχει υποστεί μερικές γρατσουνιές έπειτα από πτώση του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον Guardian ο πατέρας του παιδιού δήλωσε πως τον αναζητούσαν συνεχώς αυτές τις τέσσερις μέρες. "Τον τσίμπησαν τα μυρμήγκια, είχε σκοντάψει και στο έδαφος, αλλά είναι ζωντανός. Είναι ζωντανός", σχολίασε ο πατέρας.

Την ευχάριστη είδηση σχολίασε και ο Πρωθυπουργός της χώρας, Scott Morrison γράφοντας στον λογαριασμό του στο Twitter: "Χαίρομαι που ακούω ότι είναι ασφαλής. Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο τραυματική εμπειρία ήταν για τον Anthony Elfalak και τους γονείς του".

Δεν είναι ακόμη σαφές γιατί και πώς το αγόρι απομακρύνθηκε από το σπίτι της οικογένειάς του την Παρασκευή. Η οικογένειά του φοβόταν πως είχε πέσει θύμα απαγωγής. 

Το χρονικό της υπόθεσης

Λίγο πριν τις 12.30 το απόγευμα της Παρασκευής (3 Σεπτεμβρίου 2021), αξιωματικοί από την αστυνομική περιοχή Hunter Valley έλαβαν αναφορά  ότι ένα παιδί αγνοούταν χάθηκε από την οικογενειακή αγροτική ιδιοκτησία στο Yengo Drive, Putty, περίπου 75 χιλιόμετρα νότια του Singleton περίπου στις 11.45 το πρωί.

Οι αξιωματικοί ξεκίνησαν μια συντονισμένη επιχείρηση για την ανέυρεση του , η οποία περιελάμβανε ισχυρές αστυνομικές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, αστυνομικό σκύλο και εφίππους καθώς και αστυνομικούς δύτες.

Η έρευνα συνεχίστηκε από τότε, με τη βοήθεια εκατοντάδων εθελοντών της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης.

Περίπου στις 11.30 το πρωί σήμερα (Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021), το αγόρι εντοπίστηκε σε μια κοντινή όχθη ποταμού από εναέριες δυνάμεις που οδήγησαν  τους πράκτορες εδάφους στο σημείο ανεύρεσής του.

Επανενώθηκε με τους γονείς του και εξετάζεται για να ελεχθεί η κατάστασή του.

Πηγή: skai.gr