Κλείσιμο

Αίγυπτος: Το Ισλάμ καταδικάζει τη βία

Ο Αραβικός Σύνδεσμος και το πανεπιστήμιο Αλ Άζχαρ, ο ύπατος θεσμός του σουνιτικού Ισλάμ, καταδίκασαν σήμερα την τρομοκρατική επίθεση εναντίον της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo.

Το Αλ Άζχαρ εξέφρασε τη λύπη του για την εγκληματική επίθεση, υπογραμμίζοντας ότι «το Ισλάμ καταδικάζει τη βία». Η παναραβική οργάνωση, που εδρεύει και αυτή στη Γάζα, καταδίκασε επίσης με τον εντονότερο τρόπο την τρομοκρατική επίθεση η οποία στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι καταδίκασε την επίθεση υπογραμμίζοντας ότι η αιγυπτιακή κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό της Γαλλίας και σημειώνοντας πως απαιτείται μια κοινή διεθνής προσπάθεια για να μπει τέλος στην τρομοκρατία.

Στην Τυνησία, ο πρόεδρος του ισλαμιστικού κόμματος Ενάχντα, ο Ρασίντ Γανούσι, δήλωσε «συγκλονισμένος από τη θρασύδειλη, εγκληματική επίθεση εναντίον των δημοσιογράφων και του προσωπικού της Charlie Hebdo».

«Καταδικάζουμε με τον εντονότερο τρόπο αυτές τις τρομοκρατικές ενέργειες, τους δράστες, τους υποκινητές τους και όλους εκείνους που τους στηρίζουν» σημείωσε σε ανακοίνωσή του, εκφράζοντας «την αλληλεγγύη του στα θύματα, τις οικογένειές τους και όλον τον γαλλικό λαό».
Πηγή: Πηγη: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο