Η ενωμένη Ευρώπη καταδικάζει τη βαρβαρότητα στο Παρίσι

Σε απερίφραστη καταδίκη της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι στο προέβη η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Είμαι βαθιά συγκλονισμένος από τη βίαιη και απάνθρωπη επίθεση στα γραφεία της Charlie Hebdo. Είναι μια απαράδεκτη ενέργεια, μια βαρβαρότητα που μας σοκάρει όλους, ως ανθρώπους και Ευρωπαίους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κ. Γιούνκερ.

Την αλληλεγγύη του «στις γαλλικές Αρχές και το γαλλικό λαό» εξέφρασε ο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, μιλώντας εκ μέρους ολόκληρης της ενωμένης Ευρώπης.

«Πρόκειται για μια βίαιη επίθεση εναντίον των θεμελιωδών αξιών μας, εναντίον της ελευθερίας της έκφρασης, που είναι πυλώνας της δημοκρατίας μας», τόνισε ο κ. Τουσκ.

Μολονότι τα κίνητρα των τριών δραστών δεν έχουν επιβεβαιωθεί, μαρτυρίες από τη σκηνή του μακελειού αναφέρουν πως φώναζαν πως εκδικούνται τον προφήτη Μωάμεθ. Το Charlie Hebdo είχε δημοσιεύσει πολλά σατιρικά σκίτσα για τον Μωάμεθ και το Ισλάμ, έχοντας γίνει στόχος εμπρηστικής επίθεσης το 2009.

«Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας σε όλες τις μορφές πρέπει να συνεχιστεί αμείωτος», καταλήγει ο κ. Τουσκ.


Πηγή: skai.gr