Τα σχόλια του κ. Νετανιάχου έγιναν λίγες ώρες πριν την έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA) και του Ιράν και μία ημέρα μετά την δημοσίευση ενός πολύκροτου τηλεγραφήματος του πρακτορείου Reuters, που αναφέρει ότι το περσικό κράτος έχει αυξήσει τους φυγοκεντρωτές (μηχανήματα εμπλουτισμού ουρανίου) που διαθέτει στην υπόγεια εγκατάσταση Φορντόου, στο κεντρικό Ιράν.
Επιπλέον, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το διεθνές πρακτορείο, η Τεχεράνη έχει χρησιμοποιήσει φανταχτερά αντικείμενα, που μοιάζουν με σκηνές, προκειμένου να καλύψει ένα κτίριο στην βάση Παρτσίν, την οποία επιθυμεί να ελέγξει η IAEA. Οι κινήσεις αυτές προκαλούν υποψίες ότι το Ιράν προσπαθεί να συγκαλύψει ίχνη πιθανών πειραμάτων που διενεργήθηκαν στο Παρτσίν. Οι επίμαχες πληροφορίες βασίζονται σε δορυφορικές εικόνες.
Το Τελ Αβίβ κατηγορεί το Ιράν ότι επιδιώκει να αναπτύξει πυρηνικά όπλα, που θα αποτελούσαν υπαρξιακή απειλή για το εβραϊκό κράτος, ενώ το Ιράν αντιτείνει ότι οι έρευνές του αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας και την προώθηση ιατρικών αντικαρκινικών ερευνών.
Πηγή: Επιμέλεια: Μαράκης Αλέξανδρος
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.