ΠΝΟ: Λόγω του στόλου μας να μην καταργηθεί «Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» στα βραχέα

ΠΝΟ: Λόγω του στόλου μας να μην καταργηθεί «Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» στα βραχέα

Την πλήρη αντίθεση της στην απόφαση της ΕΡΤ να καταργήσει τη μετάδοση του ραδιοφωνικού προγράμματος «Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» καθώς και του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων της ΕΡΤ στα Βραχέα εκφράζει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ),  και καλεί κάθε Υπεύθυνο να επανεξετάσει το όλο θέμα για να συνεχιστεί κανονικά και απρόσκοπτα η λειτουργία στα Βραχέα και σε τελευταία αντιμετώπιση να την αναλάβει το ίδιο το Κράτος.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της διοικήσεως της Ε.Ρ.Τ. αποφασίστηκε η κατάργηση και η διακοπή από 31-3-2022 της λειτουργίας των εκπομπών στα βραχέα κύματα και η σφράγιση των σχετικών εγκαταστάσεων στο Κέντρο Εκπομπής στην Αυλίδα. Έτσι με την απόφαση αυτή παύει η μετάδοση του ραδιοφωνικού προγράμματος «Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» καθώς και του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων της ΕΡΤ στα Βραχέα που ήταν η μοναδική εκπομπή που συνέδεε τους ανά τα πελάγη και τους ωκεανούς ταξιδεύοντες απανταχού Έλληνες Ναυτικούς με την πατρίδα για την ενημέρωση και την ψυχαγωγία τους. 

«Η δικαιολογία ότι τα δημόσια μέσα της Ευρώπης στην πλειονότητα τους έχουν σταματήσει τις εκπομπές στα Βραχέα και ότι τους επόμενους μήνες η ΕΡΤ θα επιταχύνει την διάχυση των παραπάνω προγραμμάτων το διαδίκτυο, δεν είναι πειστική αφού η πλειονότητα των ευρωπαϊκών κρατών δεν διαθέτει το έμψυχο δυναμικό και τον αριθμό του στόλου που διαθέτει η Ελλάδα και κυρίως ότι η απεραντοσύνη των ωκεανών δεν καλύπτεται στο διαδίκτυο το οποίο συν τοις άλλοις είναι και κοστοβόρο» σημειώνει η ΠΝΟ.
 

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr
TAGS: ΠΝΟ ΕΡΤ