«Μαχαίρια» στη Βουλή για την Ομάδα ΔΡΑΣΗ και τις κατηγορίες Κλέωνα Γρηγοριάδη

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Τα λεκτικά μαχαίρια βγήκαν στη Βουλή με αφορμή τους πρωτοφανείς βαρύτατους χαρακτηρισμούς του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΜέΡΑ25, Κλέωνα Γρηγοριάδη, εναντίον των στελεχών της ομάδας ΔΡΑΣΗ της ΕΛ.ΑΣ ότι είναι «ασκέρι  παρακρατικών φασιστοειδών εγκληματιών».

Οξύτατη ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Γρηγοριάδη για «σταγονίδια δηλητηριασμένου μίσους» και βαρια προσβολή των αστυνομικών, οι οποίοι όπως επισήμανε δίνουν τη ζωή τους για τη διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης, της ασφάλειας των πολιτών και της δημοκρατίας.

«Είναι ανήκουστες και χυδαίες οι φράσεις του κ. Γρηγοριάδη. Ο έλληνας αστυνομικός είναι κι αυτός εργαζόμενος. Πάει το πρωί για δουλειά και δεν ξέρει αν θα επιστρέψει το βράδυ. Αποστολή του είναι η τήρηση του νόμου  και η προστασία της δημοκρατίας και της  έννομης τάξης από τα παραβατικά στοιχεία»,  σημείωσε ο κ. Βρούτσης.

Τουλάχιστον αίσθηση προκάλεσε και ο χαρακτηρισμός «βαρυποινίτης πρώην τρομοκράτης», που απέδωσε ο κ. Γρηγοριάδης στον πολύϊσοβίτη καταδικασμένο για 11 δολοφονίες Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Όσα παρακολουθήσαμε δύο εβδομάδες δεν είναι τίποτε άλλο από το αποτέλεσμα της απόφασης του Πρωθυπουργού να εργαλειοποιήσει με απαράδεκτο τρόπο την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, ενός βαρυποινίτη πλέον και όχι τρομοκράτη. Πρώην τρομοκράτη, ναι αμετανόητου, αλλά σε 3 μήνες κατοχυρώνει δικαίωμα να διεκδικήσει την έξοδό του. Είναι πια βαρυποινίτης φυλακισμένος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25.