Δημοσκόπηση Παν/μίου Μακεδονίας για το ΣΚΑΙ: ΣΥΡΙΖΑ 33,5% - ΝΔ 26,5%

Ανοίγει η ψαλίδα στην πρόθεση ψήφου με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται της ΝΔ κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες έναντι των 6,5 της προηγούμενης μέτρησης της 19ης Ιανουαρίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 33,5% έναντι 26,5% για τη ΝΔ. Καμία αλλαγή για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την προηγούμενη δημοσκόπηση και πτώση μίσης ποσοστιαίας μονάδας από το 27% για τη ΝΔ.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Ποτάμι με 7% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6%, το ΚΚΕ με 5,5%, και το ΠΑΣΟΚ με 5%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Μακεδονίας, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μπαίνουν οριακά στη Βουλή με 3,5% ενώ εκτός φαίνεται να μένει το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου με την πρόθεση ψήφου να μην ξεπερνά το 1,5%.

Οι αναποφάσιστοι ισοβαθμούν με 7% στην τρίτη θέση με το Ποτάμι ενώ η αποχή και το λευκό, συγκεντρώνουν αθροιστικά ένα 4%.

Μεγάλη συσπείρωση για το κόμμα της Κουμουνδούρου με τις απώλειες να μην ξεπερνούν το 18% την ώρα που οι μετακινήσεις από τη ΝΔ προς άλλα κόμματα ανέρχονται στο 33%.

Το 20% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι άλλαξαν γνώμη για το κόμμα που τελικά θα ψηφίσουν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ενώ το 6,5% παραδέχεται ότι επηρεάστηκε στην τελική του απόφαση από τις δημοσκοπήσεις.

Σε χαμηλά επίπεδα φαίνεται να κυμαίνεται η εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων για τις προεκλογικές εξαγγελίες των κομμάτων αφού μόνο ένα 53% περιμένει την εφαρμογή του προγράμματος του κόμματος που προτίθεται να ψηφίσει.

Πιο συγκεκριμένα το 70% των ψηφοφόρων της ΝΔ πιστεύουν ότι το κόμμα τους θα υλοποιήσει το πρόγραμμά της ενώ για το ΣΥΡΙΖΑ η εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων του διαμορφώνεται στο 60%

Ως καλύτερη εξέλιξη για τη χώρα μετά της εκλογές, το 29% των ερωτηθέντων θεωρεί το σχηματισμό μιας οικουμενικής κυβέρνησης ενώ περίπου ένας στους τέσσερις (23%) προτιμούν μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε αναλυτικά τα συμπεράσματα της δημοσκόπησης ΕΔΩ
Πηγή: skai.gr - Πάνος Σάκκας