Μέρκελ: Δυνατότητα ταμείου αλληλεγγύης για ευρωζώνη, αλλά με συντονισμό πολιτικής

Την δημιουργία ενός ταμείου αλληλεγγύης για την ευρωζώνη πρότεινε εκ νέου την Πέμπτη η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, λίγες ώρες πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διευκρινίζοντας ωστόσο πως η πρότασή της θα μπορούσε να λειτουργήσει μονάχα εφόσον έχει προηγουμένως επιτευχθεί καλύτερος συντονισμός της οικονομικής πολιτικής.

«Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει δεσμευτικές συμφωνίες για την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη», αποσαφήνισε η κ. Μέρκελ.

«Σε αυτό το πλαίσιο και υπό αυστηρές προϋποθέσεις θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί έναν μηχανισμό αλληλεγγύης, για παράδειγμα, κάποιου είδους ταμείο για την ευρωζώνη», συμπλήρωσε.

Τέλος, στρέφοντας το βλέμμα της στο ζήτημα της ανεργίας, το οποίο θα βρεθεί στο επίκεντρο της επικείμενης Συνόδου, η κ. Μέρκελ κάλεσε την Ευρώπη να συνεχίσει στην οδό των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. «Όσες φορές κι αν το πούμε δεν αρκεί», αλλά η δημιουργία θέσεων εργασίας βασίζεται στην οικονομική ανάπτυξη, και αυτή με την σειρά της στα σταθερά δημοσιονομικά, κατέληξε.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ